Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2011 vond de zesde editie van het Playfestival in de Muziekodroom plaats. Dj's zetten hun beste beentje voor op liefst vijf verschillende podia. Vooral jong geweld liet van zich horen. Ninjato (Joren Hemeryck) opende het festival op de Beep-stage.

"Als kind had ik al een grote passie voor ninja's. Aangezien ik altijd slecht ben geweest in het kiezen van namen heb ik iets gekozen in verband met mijn passie. Ninjato is herkenbaar en goed te onthouden, in tegenstelling tot mijn vorige artiestennamen", legt Hemeryck uit.

Unieke stijl

De 27-jarige dj heeft in de loop der jaren zijn eigen stijl ontwikkeld. "Dubstep was voor mij te mainstream. Het klinkt vaak hetzelfde en er zijn al heel wat dubstep-artiesten. Ik wou daarom iets anders", verklaart hij. "Ik speel vooral een mix van stijlen die gebaseerd is op dubstep. Glitch-hop, fusion beats en wonky beats bijvoorbeeld."

Ancienne Belgique

De Gentse dj speelde twee dagen voordien nog een set in de Ancienne Belgique. Op 11 juli 2011 deed hij mee aan de wedstrijd 'Groot Geweld' in diezelfde concertzaal. Hierbij mochten twintig dj's elk één nummer spelen. "Eigenlijk verwachtte ik er niet veel van. Ik was al blij dat ik in de AB stond, al was het maar voor één nummer", vertelt Hemeryck. Drie dagen later kreeg hij een telefoontje met de mededeling dat hij het voorprogramma zou worden van Shabazz Palaces.

Interactie

"Solo gaan was nooit een keuze. Het is zo gegroeid", vertelt Hemeryck verder. "Ik kan zelf bepalen wat en hoe ik speel. Wel mis ik de interactie met andere bandleden. Ik ben wel al eens op zoek geweest naar nieuwe collega’s, maar tot nog toe zonder succes", aldus Ninjato.

Dour als droom

"Begin dit jaar heb ik mezelf enkele doelen gesteld. Op het podium van Dour staan is daar één van. Ook in het buitenland of op Pukkelpop spelen zou super zijn! Een eigen album maken is een andere droom". Ninjato zou van zijn passie zijn beroep willen maken, maar beseft dat dit weinig realistisch is. "Mijn brood met muziek verdienen? Als het kon, heel graag! Daan deed ooit volgende uitspraak op de radio: "Vaak vraag ik mij af of ik wel juist bezig ben, of het wel nut heeft om verder te doen als muzikant." Ik heb vaak dezelfde gedachte en dat zet me steeds weer met mijn voeten op de grond. Maar kijk waar Daan nu staat! Op 35, 36-jarige leeftijd beroemd worden, dat wil ik ook", aldus Ninjato.

© 2011 - StampMedia – Tekst: Eva Grosemans en Maurizio Ciranni. Foto: Maurizio Ciranni


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 10/10/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Hasseltse Extraatjes op 10/10/2011