Zaterdag 21 januari zette hiphopband Nupstr1 het jeugdcentrum Rondpunt 26 in Genk op zijn kop. Ze werden geselecteerd om deel te nemen aan de vierde preselectie van de muziekwedstrijd Humo's Rock Rally. Nupstr speelde een thuiswedstrijd.

Nupstr is al lang bezig met muziek maken en optreden, maar vond dat het tijd werd voor vernieuwing, een live band. Hij ging op zoek naar een drummer, een gitarist en blazers. Op deze manier kwam hij tot zijn live band Nupstr1 waarmee hij mocht optreden op Humo’s Rock Rally. Nupstr is een Nederlandstalige MC, een uitzondering in het wereldje. "Nupstr1 is nog geen band, we zijn aan het opbouwen", zegt Nupstr. Bij het samenstellen van de band hebben ze gericht muzikanten bij elkaar gezet.

Optimistische hiphoppers

"Met onze deelname aan Humo's Rock Rally hopen we uiteraard een groter publiek te bereiken", zegt Nupstr. De hiphopband genoot met volle teugen van hun eigen optreden. Alles liep zoals verwacht en ze kregen zelfs de niet-hiphoppers mee. "Volgend jaar heet Humo's Rock Rally Humo's Hop Rally," zegt Nupstr lachend. Hij hoopt dat ze door mogen gaan naar de volgende ronde, maar volgens hem is dat nog niet zeker door hun aparte genre muziek. "Maar we hebben al gewonnen door deel te nemen. We hebben ons rot geamuseerd en de sfeer was goed.”

Toekomst rooskleurig

De band kijkt positief naar de toekomst. "Of we nu een goed of een slecht optreden hebben gegeven, we blijven gaan", vertelt Nupstr. Graag zou de band ooit op Pukkelpop willen staan. "Als Chokri ons vraagt om te spelen, hoeven we er zelfs geen geld voor", zegt Nupstr heel uitbundig.

© 2012 - StampMedia – Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 28 januari 2012, p. 10