Op zaterdag 13 september gaat de nieuwe editie van One Armed Man van start met als thema ‘The year 2525’. One Armed Man is een jaarlijks project van DOP vzw waarbij jonge kunstenaars hun artistiek werk promoten.

One Armed Man vindt plaats van 13 september t.e.m. 5 oktober in het oude klooster en de kapel van ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Deze locatie werd gekozen omdat ze naar verluidt zeer inspirerend werkt voor de kunstenaars. In de expo zelf zijn er verschillende soorten kunstwerken te zien, zoals beeldende werken, schilderwerken, foto’s,…

De werken werden gekozen door een jury, zelf deelnemers die hun werk in 2013 mochten tentoonstellen op One Armed Man. “Dit jaar konden deelnemers hun werk insturen via een open call met als thema toekomst. Daaruit werden een veertigtal deelnemers gekozen om hun kunstwerktentoon te stellen op One Armed Man. Deze editie is groter, met meer kunstenaars en als locatie een verborgen pareltje in Antwerpen”, vertelt mede-organisator Jens Pieters.

Magazine

One Armed Man lanceert ook een magazine als aanvulling op de expositie en als blijvend naslagwerk. Het geeft meer informatie over het werk de kunstenaars. Het magazine wordt zaterdag gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling.

Tijdens de expo zijn er ook nog verschillende evenementen, zoals een workshopweekend, een multimediaweekend en een vintage weekend. Op 5 oktober eindigt de expo met een finissage.

© 2014 – StampMedia – Milou Verstappen


Dit artikel werd gepubliceerd op Apen.be op 12/09/2014
Dit artikel werd gepubliceerd op Het Nieuwsblad - Online op 12/09/2014