Op 30 maart gaf het razend populaire popidool Justin Bieber een concert in het uitverkochte Sportpaleis in Antwerpen. Fans legden op voorhand hun spandoeken klaar en warmden hun stembanden op. En de koorts steeg naarmate het concert naderde...

's Middags was er nog een Meet & Greet met Justin Bieber te winnen in de Free Record Shop in Antwerpen. In twintig cd’s van Justin Bieber zaten lotjes verstopt. Uit die twintig kanshebbers werd uiteindelijk de 14-jarige Selin gekozen om de Canadese popster te ontmoeten. Terwijl ze in huilen uitbarstte, stapte ze in een Hummer die haar en haar zusje naar het Sportpaleis bracht.

Vrolijke muziek

Ondertussen was Yaro Dassonneville (14) al even op weg vanuit Ieper naar Antwerpen. Yaron begon in 2010 de Belgische fansite over Justin Bieber. "Ik ben al fan vanaf zijn eerste Youtubefilmpje in 2007. Ik heb hem nog nooit live gezien, maar ik verwacht echt dat het keigoed gaat zijn. Hij maakt echt mooie muziek. Als ik droevig ben, beurt dat me echt op."

Gratis ticket

Het scheelde niet veel of Yaron had zijn idool niet zien optreden. "Alle tickets waren al na een half uur uitverkocht! Ik vond dat echt verschrikkelijk, maar toen kreeg ik ineens vorige week een ticket van de platenmaatschappij omdat ik de enige Belgische fansite heb opgericht. Dat is echt zalig!"

Echte fan

Stiekem hoopt hij nog op een ontmoeting met zijn held. "Ik heb aan 27 wedstrijden meegedaan maar niets gewonnen. Bij elk concert geven medewerkers van Justin Bieber nog Meet & Greet-tickets aan de echte fans. Je moet voorbereid zijn op alle vragen en niet alleen zijn geboortedatum weten, maar ook het exacte uur. Dat is 12 u 56 trouwens."

Spanning

Het publiek aan het Sportpaleis staat om half zes al ongeduldig te wachten. Qinny (22) vergezelt haar nichtje naar het concert. "Het is niet mijn genre, maar ik begrijp de fans wel. Als ik vroeger naar de Backstreet Boys of Five ging kijken, had ik ook de namen van de artiesten overal op mijn lijf geschreven." Zara (14) heeft de dag na het concert nog een examen. "Maar ik mocht toch komen omdat ik al goed heb gestudeerd. Mijn papa is nu nog een ticket voor mij aan het zoeken. Dat zal wel duurder zijn dan 55 euro, ik hoop alleen dat het geen 400 euro gaat zijn."

Jongens gespot

Tussen de massa meisjes komen we toch een paar jongens tegen. Nicolas (12) won zijn ticket via de Franstalige radio Contact. "Zeker na het bekijken van zijn film, ben ik fan geworden van Justin Bieber." Ook Sahin (16) is hier op zijn plaats: "Vrienden van mij vinden het stom dat ik naar een jongen ga kijken, maar ik hou van zijn liedjes, niet van Justin Bieber zelf hè!"

© 2011 – StampMedia – Liesbeth Vermaercke & E.L.

 

 


 

Dit artikel werd gepubliceerd door Manoeuvre.be op 31/03/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door 7voor7 op 31/03/2011