Het nieuws over het gebroken been van Dave Grohl zorgde afgelopen week voor heel wat commotie. Kan Werchter 2015 slagen zonder diens headliner op donderdag? Op Pinkpop bleek alvast dat het afzeggen van de Foo Fighters geen ramp hoeft te zijn. "Stiekem vind ik Triggerfinger zelfs beter dan de Foo Fighters."

De Foo Fighters zouden op zondag 14 juni het festival Pinkpop in Landgraaf afsluiten. Het gebroken been van frontman Dave Grohl, na een val in Zweden, stak hier jammer genoeg een stokje voor. Het nieuws resulteerde in een massale en wanhopige ticketverkoop, die in ons land navolging kreeg nadat bleek dat de band hun Europese tournee opschortte.

Pinkpop zorgde met Triggerfinger voor een vervanger in de vooravond. “Stiekem vind ik ze eigenlijk beter dan de Foo Fighters”, vertelt Yana Drummen, een van de Nederlandse toeschouwers. Het is nog steeds de vraag wie de Foo Fighters moet vervangen op Werchter. Pinkpop schoof Pharrell Williams door als nieuwe headliner, maar die staat vrijdag al als afsluiter op de affiche van Werchter.

"Kan niet vervangen worden"

Dat veel Pinkpoppers hun kaartje in laatste instantie verkochten, hoefde geen ramp te heten. Vele anderen, die oorspronkelijk uit de boot vielen, konden die zondag alsnog afzakken naar Landgraaf. “We komen een beetje sfeer opsnuiven, genieten van het mooie weer”, vertelde Joren Van Herck, een van de aanwezige Vlamingen. De Nederlanders, waarvan een meerderheid combitickets had, waren ook blij dat de organisatie snel voor een alternatief had gezorgd.

Wie van ver kwam, vond het vooral jammer dat de Foo Fighters niet langer tot de deelnemende groepen behoorde. Ook heel wat Nederlanders waren teleurgesteld, maar hadden vooral lof voor de organisatie. "Prima dat Jan Smeets en zijn team zo snel hebben gehandeld, maar weet je: de Foo Fighters is een band die niet vervangen kàn worden. Zij waren de kers op de taart”, stelt Claudia Crawfurd.

Roze hoedjes en bikini’s

Verder zorgde het mooie weer in Landgraaf voor een overvloed aan blote buiken en bikinitopjes onder de zo kenmerkende roze hoedjes. Ook de weersverwachtingen voor dit weekend zijn positief, en op Pinkpop genoot iedereen van de artiesten zonder gebroken benen. “Pinkpop 2015 was een topeditie”, besluit toeschouwer Pieter Bouvin. Het is wachten tot zondagavond om te weten of Herman Schueremans even veel lof krijgt als Jan Smeets.

© 2015 - StampMedia- Annick Wellens