Op zaterdag 2 mei 2009 kon je in de Grenslandhallen van Hasselt naar de tweede editie van Polsslag, het jonge broertje van Pukkelpop. Zo'n 12.000 danceliefhebbers kwamen daar aan hun trekken tijdens sets van o.a. Tiga, Mr. Oizo, Crookers, ... Ook het meer rock georiënteerde publiek werd bediend door Peter Doherty, jawel aanwezig deze keer, Red Light Company, The Temper Trap, enzv.

The Juan MacLean, een aanstormende Amerikaanse synthpop groep, sloeg goed aan bij het publiek. John McLean en Nancy Whang spraken met reporter Michaël over de verschillen van dance muziek in de Verenigde Staten en Europa. Ook hebben ze het over oa James Murphy, zanger van LCD Soundsystem.

Ed & Kim, de twee bekende Hasseltse dj's, mochten op Polsslag de Boiler Room openen. Zij spraken met reporter Michaël over de nieuwe aankleding van de zalen en over hoe het komt dat zij zo immens populair zijn in Limburg.

The Rakes, de Britse post-punk band, ademt de sfeer van de vroege jaren '80 uit. Zij spraken met reporter Michaël over onder andere seks in Berlijn en over frieten met ketchup. Ook vertellen ze waarom fans zo belangrijk voor hen zijn.

© 2009 – StampMedia – Michaël Vanderleyden