Vzw
De Lage Drempel vierde gedurende 2010 zijn tienjarig bestaan en organiseerde hiervoor verschillende evenementen. Begin oktober werd deze feestperiode afgesloten met een opendeurdag in hun lokaal in de Onze-Lieve-Vrouwestraat te Mechelen.

Iedereen was welkom op de opendeurdag van De Lage Drempel, een ontmoetingscentrum voor kansarmen, voor een gesprek met koffie, thee of frisdrank. Daarnaast kon je de kunstwerken, gemaakt door bezoekers en vrijwilligers en een slideshow met foto’s van voorbije activiteiten bewonderen. Vervolgens gaf het koor van De Lage Drempel een demonstratie van haar kunnen.

De vrijwilligers van het ontmoetingscentrum waren druk in de weer om iedereen te voorzien van een drankje en een babbel. “We hebben een grote opkomst en geluk met het weer, heel goed dus”, vertelt vrijwilliger en medeoprichter Bernard Defossez. Zowel hij als zijn vrouw Marina zijn er reeds bij sinds het prille begin. Waar ze eerst een kleine ruimte hadden aan de Wollemarkt te Mechelen om samen te komen, betrekt de organisatie nu een ruim pand met keuken en een grote tuin in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Verzet tegen armoede

Maandag 17 oktober volgt de wereldwijde actiedag ‘Verzet tegen armoede‘, met dit jaar de focus op armoede bij kinderen en jongeren. Als symbool voor deze strijd tegen de armoede zullen er overal ter wereld geknoopte lakens uit de ramen hangen. Dit omdat “ontsnappen uit armoede een zaak van iedereen is” en iedereen “de strijd moet aanbinden met armoede”. Op 16 oktober is er reeds een nationale actiedag in Brussel. De Lage Drempel helpt samen met vzw De Keeting op maandag 17 oktober de boodschap te verspreiden met een eigen initiatief dat hen naar de Grote Markt van Mechelen zal leiden.

© 2011 - StampMedia - Jasmin Van San


Dit artikel werd gepubliceerd door 7voor7 op 13/10/2011