Jack&Spencer zijn nog maar net gelanceerd als dj-duo, maar namen vorig weekend de draaitafel al over in discotheek Carré in Willebroek. De jonge broers uit het Lierse beogen een spraakmakende carrière. “We hadden nooit verwacht dat het zo snel zou gaan.”

Piepjong zijn ze, maar ambitieus, enthousiast, sympathiek, intelligent en talentvol. De perfecte mix om het te maken? De ene is negentien jaar oud en studeert Rechtspraktijk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. De andere, net zestien, studeert Latijn aan de middelbare school. Naast wat DNA en een gezonde voorliefde voor dezelfde voetbalploeg, deelt het duo nog een andere passie: elektronische muziek. Ondanks het vroege uur wisten ze de aanwezigen dit weekend op de dansvloer te krijgen.

Jack&Spencer: “Spencer volgde in april dit jaar een dj-cursus bij DJ F.R.A.N.K. Hij behaalde toen een diploma en daardoor mochten we dit weekend in discotheek Carré draaien. We hadden de opdracht gekregen om de club op te warmen: we begonnen dus voor een lege zaal, maar naarmate de set vorderde, zagen we meer en meer volk binnenstromen dat spontaan begon te dansen. Dat was geweldig om te zien en boezemde veel vertrouwen in.”

Maakten jullie een speciale mix voor deze avond?
“Carré heeft een heel divers publiek. Daarom kozen we ervoor om zowel oude als hedendaagse nummers in onze mix op te nemen. We begonnen met veel Deep House en naarmate het uur vorderde, dreven we het tempo op om iedereen aan het dansen te krijgen. Dat bleek aan te slaan.”

Wat waren de reacties achteraf?
“Die waren erg positief. Zo kregen we verscheidene complimentjes van DJ Fré, die na ons draaide. Het mooiste was misschien wel dat er twee uur na onze set enkele mensen naar ons toe kwamen om te zeggen dat ze al vroeg in de discotheek waren aangekomen, maar daar helemaal geen spijt van hadden omdat ze genoten hadden van onze muziek.”

Wat betekende het voor jullie om in discotheek Carré te staan?
“Toen we een half jaar geleden begonnen met draaien, hadden we nooit verwacht hier nu al te staan. We draaiden eerder ook al in Café d’Anvers, op een later uur en dus voor een volle club, maar deze avond was toch wel een hoogtepunt voor ons. Gewoon omdat Carré een legendarische club is. In het verleden stonden hier al bijzonder veel grote namen en dat wij nu bij op dat lijstje staan, maakt ons trots. Het materiaal in de club is ook erg professioneel en het was een plezier om daarop te mogen spelen. Onze muziek door die boxen horen knallen, was fantastisch.”

Waar kijken jullie nu nog naar uit?
“Twee december staan we voor het goede doel op de Rode-Neuzenfuif in Lier. Daar kijken we enorm naar uit omdat Lier onze thuisstad is. Daarnaast hebben we nog een aantal privé-boekingen staan. Natuurlijk zouden we heel graag nog eens in Carré draaien. Dat zal een kwestie van hard werken worden. We hopen binnenkort ook met een eigen nummer te komen. Van producen gaan we in de toekomst evenveel werk maken als van puur dj’en.”

Vanwaar komt de naam Jack&Spencer?
“Onze vader was in zijn studententijd ook dj onder de naam Jack Spencer. Daar zijn wij dus mee verder gegaan. Hij draaide nog met vinylplaten en presenteerde ook op de lokale radiozender.”

Hebben jullie tips voor andere startende dj’s?
“Je moet er heel veel mee bezig zijn en veel bestaande muziek kennen. Wij luisteren bijna continu naar muziek. Via Spotify en Youtube zoeken we regelmatig urenlang remixen op. Ook volgen we alle bekende dj’s en artiesten, zodat we altijd op de hoogte zijn wanneer er iets nieuws uit komt. Verder kruipt er best wat tijd in het maken van mixtapes en mash-ups en is het materiaal niet goedkoop. Wij wilden meteen degelijk materiaal, waar we lang voor hebben gespaard. Het is dus iets dat je echt moet willen. Daarnaast willen we DJ F.R.A.N.K. bedanken om zich te engageren voor de jonge generatie en ons de kans te geven in Carré te draaien. Hij is voor ons echt een idool en we hebben veel aan hem te danken.”

Voor meer info ga naar de Facebookpagina Jack&Spencer.

© 2016 – StampMedia – Tess Van Linden


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 22/11/2016