Pukemarock 2011

De zomer van 2011 was memorabel om verschillende redenen: bijvoorbeeld om de festivals. Een van de laatste festivals en meteen ook afsluiter van de zomer was Pukemarock, een rock- en dj-festival in Puurs, georganiseerd in het weekend van 16 september, met maar liefst 23.000 muziekfans en 40 groepen.

Onder hevige regen sloot het driedaagse Pukemarock het festivalseizoen af. Ondanks het herfstachtige weer tijdens de zomervakantie, het Pukkelpopdrama en de droogte in Somalië, lieten velen zich verleiden om de Puurse festivalweide te betreden om voor een laatste keer te genieten van een ruim aanbod aan muziekstijlen. Daaronder bevonden zich onvermijdelijk acts als Dimitri Vegas & Like Mike, Customs, School is Cool en Discobar Galaxie. Maar evengoed sterke live performer Yevgueni, Zornik, Sister Bliss (Faithless) en Les Truttes.

Laatste Belgische performance

Enkele groepen waaronder Bart Peeters, Yevgueni en Les Truttes speelden in Puurs één van hun laatste optredens in België dit jaar. Dat werd op het podium en backstage uitbundig gevierd door enthousiaste bisnummers en een overvloed aan cava. Hoewel de artiesten uiteenlopende genres brengen, was de sfeer in de grote tent opperbest.

Uiteraard waren niet alle groepen even sterk, maar een festival met zo’n goede sfeer kan dat hebben. Pukemarock werd duidelijk door het publiek gesmaakt want liefhebbers kwam van heinde en verre. Er werden zelfs enkele West-Vlamingen gespot die tussen de soep en de patatten nog drie dagen feest wilden meepikken.

Lara Chedraoi

Pukemarock bewees met verve dat het een mooie seizoenafsluiter is. Lara Chedraoui, zangeres van Intergalactic Lovers, liet zich zelfs niet tegenhouden door een geblesseerde voet. Tussen haar muzikale geweld gaf ze nog een levensles mee. "Val nooit in slaap voor een brandend haardvuur", kwetterde de gewonde dame door de microfoon. Ze moest dit weekend letterlijk op de blaren lopen. Maar voor het overige was de sfeer gedurende drie dagen opperbest en dat is meteen de rode draad door het festival: jongeren die samenkomen voor de leuke sfeer en goede muziek.

Betere faciliteiten

Het festival bevond zich dit jaar op een nieuwe weide en de faciliteiten op de camping waren sterk verbeterd ten opzichte van de vorige edities. Er werd onder meer een ontbijtservice voorzien om eventuele katers te bestrijden. De nieuwe locatie voorzag bovendien meer ruimte tussen de drie festivaltenten. Bijgevolg bood Pukemarock schuilplaatsen tegen de regen die vooral de laatste dag genadeloos neersloeg. Het is alweer uitkijken naar de festivalzomer van 2012.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Charlotte Jaros, foto's: Alexander Godts