Op 12 januari hield het Vlaamse netwerk van Ondernemingen (VOKA) haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Hasselt. De Limburgse ondernemers werden verwelkomd door militanten van PVDA. Die brachten de boodschap: "Dit is de crisis van de speculanten, topbankiers en miljonairs, laat hen betalen."

Met potten en lepels stonden de PVDA-militanten de genodigden op te wachten aan de ingang van VOKA. Hun verontwaardiging stond in schril contrast met het avondje plezier van de meer dan drieduizend genodigden.

Ongepast

“In deze tijden van crisis kan het organiseren van een eet- en drinkfestijn van deze aard niet door de beugel”, denkt Stanny Nimmegeers, voorzitter van PVDA Limburg. “Wij betalen hier aan mee, terwijl VOKA eist dat de mensen langer gaan werken en de brugpensioenen wil afschaffen”, aldus de verontwaardigde Nimmegeers.

Oneens

“Met deze actie zoekt PVDA een reden om aandacht te krijgen in de media”, zegt Johan Grauwels, directeur Communicatie en Netwerking van VOKA. “Als ondernemers zijn wij welvaartverzorgers en bewijzen wij een dienst aan de maatschappij.”

© 2012 - StampMedia - Tekst: Antonino Musso, foto’s: Maurizio Ciranni