reacties (0)


Regi Penxten werd bekend als danceproducer bij Milk Inc, maar is daarnaast ook dj. We spraken hem over het huidige dj-landschap, zijn ambassadeurschap van de provincie Limburg en jong talent.

Jouw dj-sets zijn al jaren een gevestigde waarde in Vlaanderen, hoe verklaar je dat?
Ik verwerk veel genres in mijn sets. Dat maakt ze erg gevarieerd en daardoor trekken ze een groot publiek aan. Festivals zoals Laundry Day en Tomorrowland helpen natuurlijk om een breder publiek te bereiken. Zulke grote festivals zijn een win-winsituatie, zowel voor de organisator als voor mij.

Hoe ga je om met negatieve reacties?
Smaken verschillen. Een muziekstijl heeft altijd voor- en tegenstanders. Maar de meeste tegenstanders tonen wel respect voor wat ik tot nu toe bereikt heb. Dat doet altijd deugd om te horen.

Je bent ook ambassadeur van Limburg, maar kan je ook kritisch zijn voor jouw provincie?
Ik kan niet meteen iets concreet negatief bedenken over Limburg. Ik woon er graag en ben er echt gelukkig. Limburg voelt altijd een beetje als thuiskomen voor mij, want ik verblijf er niet veel.

Dj worden spreekt heel wat jongeren aan, hoe verklaar je dat?
Dj'en is nog steeds gemakkelijker dan een plaat maken. Het valt ook op dat veel jongens dj willen worden, terwijl er amper meisjes zijn die zich ervoor interesseren.

Sta je ervoor open om samen te werken met jong Limburgs talent?
Ik ben zeker benieuwd naar Limburgs talent! Dagelijks krijg ik demo's toegestuurd die niet goed genoeg zijn om uit te brengen. De jeugd is te lui geworden. Op internet circuleren verschillende programma's waarmee je gemakkelijk een plaatje kan opnemen. Toen ik jong was, ging al mijn tijd naar muziek. Destijds leerde ik nog in de Genkse Atari Computer Club hoe muziek in elkaar te steken!

Steun je ook jonge, onbekende dj's?
Ik steun liever beloftevolle artiesten. De meeste dj's nemen gewoon andermans werk over en kiezen zo voor de gemakkelijkste weg. Weinig jonge dj's maken hun eigen platen of spelen een genre dat er echt uitspringt.

Heb je dan tips voor jonge dj's om het wel te maken?
Je moet veel tijd en moeite steken in het ontwikkelen van een eigen stijl en vooral proberen op te vallen. Om in de hitlijsten terecht te komen, moet je echt 100% bezig zijn met je muziek.

© 2012 - StampMedia - Tekst: Antonino Musso, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel verscheen eerst in het jongerenmagazine van de Stad Genk, januari 2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 09/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 09/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 09/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 10/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 14-15/01/2012, p. 5


Reacties

Plaats een reactie