Afgelopen zaterdag vond in Antwerpen de Soudal Scheldecross plaats. Zonder enkele grote namen, maar de zandcross lokte toch enkele duizenden nieuwsgierigen.

Op het parcours met twee grote zandstroken, waarvan vlak langs de Schelde een stijle zandberg omhoog, geen Sven Nys of Kevin Pauwels. Ook andere toppers gaven dagen voor de cross al forfait. Zij willen hun krachten sparen voor de drukke eindejaarsperiode, met o.m. crossen in Diegem, Loenhout en Baal.

Tijdens de cross voor de vrouwen (elite) waren alle ogen gericht op Belgisch kampioene Sanne Cant, die won met glans. Na de triomftocht van Cant was het de beurt aan de mannen, met als grote favorieten Mathieu Van der Poel en Tom Meeusen. Het beloofde een tweestrijd te worden, maar niets was minder waar.

Van der Poel oppermachtig

Van der Poel reed van start tot finish aan de leiding. Meeusen eindigde na een uur rijden als derde. De tweede plaats was weggelegd voor Laurens Sweeck, die zondag in Mol zou bevestigen. Daar was de zege voor Wout Van Aert, die niet aan de bak kwam in Antwerpen.

Ondanks het bewolkte weer en het aantal afwezigen lokte de cross een groot aantal supporters naar de oevers van de Schelde. De Soudal Classics tellen namelijk niet mee voor een officiële rangschikking. Bekijk de fotoreportage:

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157649359688530/

© 2014 – StampMedia – Stefan Lambrechts



De fotoreportage werd gepubliceerd door Sportwereld op 15/12/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 15/12/2014