A'penkuren is een evenement op 7 en 8 mei waarop scouts en gidsen van Antwerpen en wijde omgeving samenkomen. Ze brengen daarmee het scoutsgevoel naar buiten. Het hele weekend tonen de jongeren welke avonturen ze beleven. Ze bezetten twee dagen lang de stad en gaan geen enkel avontuur uit de weg.

Internationaal

Het evenement krijgt een internationaal tintje. Tijdens de georganiseerde activiteiten leren kinderen en jongeren Europa kennen. Noord, zuid, bossen en steden, alles komt aan bod. Tijdens het spel doorkruisen de scouts en gidsen de hele stad. Alle mogelijke pleinen en parken worden omgevormd tot speelplek. Ook het Stadspark, de Groenplaats en het Sint-Annastrand komen aan bod.

Voor iedereen

Alle scouts en gidsen uit Antwerpen en omgeving zijn welkom. De takleiding kan haar leden inschrijven kan tot 9 april. Hoewel A’penkuren een typisch scoutsspel is, zijn toeschouwers bijzonder welkom. Het belooft een ongeziene en spannende scoutsnamiddag te worden.

Medewerkers gevraagd

A’penkuren wil kinderen een onvergetelijke tijd laten beleven, maar daarvoor zijn uiteraard ook heel veel medewerkers nodig. Alle groepsleiding, oudleiding en alle leiders en leidsters die hun leden niet hoeven te begeleiden op 7 en 8 mei wordt gevraagd om zich in te schrijven.

Meer informatie vind je op www.apenkuren.be en via loewie [at] apenkuren.be

© 2011 - StampMedia - Zeger Smedts