reacties (0)

De Leuvense band Stella Nova won op Marktrock de Students on Stage-contest. De jury verkoos de groep als winnaar uit zes talentvolle bands die optraden op de Vismarkt. Later speelde Stella Nova er het voorprogramma van Steak Number Eight. Als prijs speelt de band op 1 september op Crammerock.

De jury selecteerde op voorhand de zes bands die mochten optreden uit een hele lijst van groepen die zich inschreven voor de Students on Stage-contest. Daarnaast kon je op de site je favoriete band liken. De band met de meeste likes trad sowieso op.
Het niveau op Students on Stage lag vrij hoog, maar toch staken volgens de jury twee bands er bovenuit: Stella Nova en The Fishhooks. De presentator vermeldde erbij dat de winnende band een toepasselijke naam had om te winnen op de Vismarkt, dus kwamen The Fishhooks eerder naar boven als winnaar. Uiteindelijk trad Stella Nova - een knipoog naar het bier? - op als winnaar.

Swingende muziek

De muziek van Stella Nova swingde heel goed. Ook hun halfuur durende optreden viel in de smaak. Tijdens dat concert speelde de band hun gebruikelijke set, die ze goed in de vingers hadden. 's Middags kon iedere band slechts een kwartier spelen en dat was niet helemaal in het voordeel van Stella Nova. "Festivalmuziek is vaak ophitsend, terwijl wij eerder rustige loungemuziek brengen", vertelt zangeres Delphine Dumon. "We willen ook stilaan meer richting hiphop en jazz evolueren qua stijl." Stella Nova is een relatief nieuwe groep. Het is een echte Leuvense band, aangezien alle leden uit de Vlaams-Brabantse hoofdstad komen. De unieke sound van soul, funk en pop kenmerkt de band, die in het voorjaar al de juryprijs en de publieksprijs op de Lo Rock Rally 2012 won.

Gezellige namiddag

De andere groepen speelden ook zeer goed. 7 ate 9 trapte af en had er na het optreden behoorlijk wat fans bij. Volgens 7 ate 9 is hun muziek te beschrijven als Nederlandstalige rock. "Het Engels van onze zanger is niet zo goed", klinkt het bij de band. "Verder willen we in onze muziek 'ons gedacht' zeggen en vooral losgaan." Het plezier straalde in ieder geval af op het publiek, de toon was meteen gezet. Het publiek bestond overigens niet enkel uit studenten, ook chiro-leden, vrienden en familie waren massaal aanwezig.

Soundcheck

Gett Off My Shoes speelde ook een degelijke set. De Antwerpse band speelde een mengeling van indie, elektro en pop. Nadien zou normaal Jesus Hendrix & The Apostles nog optreden, maar de band daagde niet op, waarop Mystic Moose meteen het podium beklom.

Deze groep was een aangename verrassing en het publiek was meteen in de ban van violiste Carolien Vissers. Alles draait rond de violiste, gaven de bandleden aan, want Carolien startte overigens ook de groep op. Mystic Moose wordt niet graag in één hokje geduwd en bracht dan ook een mix van folk, pop, gipsy, jazz…Achteraf blikten de muzikanten tevreden terug: al bij de soundcheck hadden ze het publiek mee, wist bassist Jeroen Vissers nog te zeggen. Als laatste trad Into Nebraska op. De knettergekke band liet met hun harde, stevige rockmuziek een energieke indruk na.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto's: Machteld Bollen, Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie