Op zaterdag 30 mei vond in de Antwerpse sporthal Luchtbal de laatste speeldag van de Superleague E-hockey plaats, een hockeycompetitie voor mensen in een elektronische rolstoel. Het West-Vlaamse GIDOS Screamers ging met de bloemen lopen.

Rolstoelhockey wordt gespeeld in verschillende klassen, waar de Superleague in België de hoogst haalbare competitie is. In deze wedstrijden spelen vier veldspelers en één keeper op velden van 24 op 14 meter. De vijf basisspelers mogen samen maar elf (handicap)punten tellen. Die worden berekend aan de hand van een lichamelijke keuring en hun stick.

Bij e-hockey wordt aan de spelers als eis gesteld dat ze in het dagelijks leven afhankelijk zijn van het gebruik van de elektrische rolstoel. E-hockey is daardoor een van de weinige sporten waar je aan deel kan nemen in een elektrische rolstoel, in teamverband.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157653896326815

GIDOS Screamers

Het West-Vlaamse GIDOS Screamers mag ook dit seizoen afsluiten als kampioen. Door op de voorlaatste speeldag haar twee wedstrijden te winnen, waren ze al sinds februari zeker dat ze zichzelf zouden opvolgen als Belgisch kampioen.

Het is al de zevende Belgische titel op rij voor GIDOS Screamers. “Het is opnieuw gebleken, als we gefocust zijn en op niveau presteren, we nog altijd de sterkste ploeg van België zijn”, klonk het.

© 2015 – StampMedia – Stefan Lambrechts