Sven Nys won in Antwerpen op de Linkeroever op zaterdag 10 december de zevende editie van de Fidea Scheldecross. Voor Nys werd het zijn derde overwinning in de Scheldecross. Voor de toeschouwers viel combinatie van de Scheldecross en de opening van de kerstmarkt bijzonder in de smaak.

n de eerste rondes keek Nys (Landbouwkrediet) de kat uit de boom. Later rukte hij op naar voren. Samen met Fidea-renners Tom Meeusen en Rob Peeters streed hij voor de overwinning.

Val van Pauwels

In de voorlaatste ronde versnelde een sterke Sven Nys nog eens in het zand en nam hij vijf seconden op Tom Meeusen. Tom Meeusen eindigde als tweede en Dieter Vanthourenhout (BKCP Powerplus) reed in de laatste ronde nog voorbij Rob Peeters naar een derde plaats. Kevin Pauwels (Sunweb Revor) speelde door een val geen rol van betekenis aan de eindmeet. Hij moest de hele tijd achtervolgen en eindigde uiteindelijk nog vijfde.

Toppers afwezig

Voor Nys was het zijn derde zege van de vier afgelopen crossen. De 35-jarige Balenaar won eerder al op de Linkeroever in 2005 en in 2009.

Van de toppers reden wereldkampioen Zdenek Stybar en Bart Wellens niet mee. Bovendien stelde Belgisch kampioen Niels Albert zijn rentree uit naar volgende week. Hij was nog niet voldoende hersteld van zijn polsblessure.
De veldrit was de derde manche van het seizoen in de Fidea Classics. Vorig jaar werd op hetzelfde parcours het Belgisch Kampioenschap gereden.

Combinatie Scheldecross-kerstmarkt

Via een gratis overzetboot konden de toeschouwers vanaf de Rechteroever aan het Steenplein naar het parcours op Sint-Anneke op Linkeroever. Hierdoor konden veel toeschouwers genieten van zowel de veldrit als van de opening van de kerstmarkt.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Sander Carollo, foto’s: Kelly Coucheir