Van 26 tot 29 juli mocht het stadsfestival Suikerrock Tienen sfeer inblazen. In het Vlaams-Brabantse stadje kwamen dit jaar steengoede nationale en internationale artiesten optreden, ondanks dat de organisatie moest opboksen tegen twee andere festivalkleppers: Tomorrowland en het Sfinx Festival.

Dit jaar moest er enkel betaald worden voor het hoofdpodium. Iedere dag was er randanimatie voorzien en zoals elk jaar konden bezoekers een neptattoo laten zetten en allerlei snuisterijen kopen in de vele kraampjes die op het terrein aanwezig waren.

Aanstormend talent

Op het JIM Manics podium mochten beginnende artiesten, onder wie veel aanstormend talent van het muziekplatform SonicAngel, het beste van zichzelf geven. Het publiek kon onder meer genieten van Vienna, FCKabul en Epic Lane. Voordien was gezegd dat Iris, die eerder dit jaar al ons land vertegenwoordigde op het Eurosongfestival in Azerbeidzjan, ook op het Manics podium zou staan. Later werd er een wijziging aangebracht en mocht Iris naast Tom Dice op het hoofdpodium het beste van zichzelf geven.

Grote namen

Ons land werd verder vertegenwoordigd door School Is Cool, Ozark Henry en Daan. Internationale gasten die Tienen deden daveren waren de vrolijke Mika, de geschifte kerels van LMFAO en de Schotse Texas. Deze laatste band staat al 25 jaar op de planken en mocht dit jaar Suikerrock ook afsluiten.

Succes

De organisatie heeft puik werk geleverd: het stadsfestival verliep vlot. Er waren dan ook heel veel blije gezichten op Suikerrock te zien. Daar zorgden niet alleen de goedgezinde weergoden voor, maar ook de leuke festivalsfeer en de fantastische artiesten maakten Suikerrock 2012 een succes. Op naar volgend jaar!

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Ann-Katrien Van De Velde