Smartphone-etiquette. Regel nummer 7:

“Gij zult niet zoveel selfies trekken”

De selfie – het woord van 2013. Ik vind het een geniaal woord, een zalig concept. Sinds de Oscar-selfie ben ik helemaal overtuigd. ‘Groepsselfies’ zijn de hype sindsdien. Mijn Facebook staat er vol van. Als ik niet aan het vasten was, had ik er hoogstwaarschijnlijk ook al een tiental op mijn palmares. Maar trop is trop, te veel is te veel.

Dus, er moet niet op élk evenement een tiental selfies/groepsselfies getrokken én gepubliceerd worden.

Snapchat-selfie

Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt niet anti-selfie, hoor. Maar er is tegenwoordig een overload op mijn Facebook dus er mag rustiger aan gedaan worden. Als je je écht niet kan inhouden, trek dan selfies via Snapchat, die verdwijnen dan na enkele seconden en daar heeft niemand ‘last’ van nadien.

One selfie a day

Mijn advies luidt: One selfie a day, keeps the doctor away. Geen drie, geen vijf of geen tien per dag dus. Of je kan ook wat variatie brengen in je selfies: een shelfie (voor een boekenkast), een belfie (terwijl je aan het bellen bent, een hele uitdaging hoor), een spelfie (tijdens een gezelschapsspel), een relfie (als je ruzie maakt) of een smelfie (met een stinkende sok, trui, onderbroek,…) Ik kan er gerust nog een tiental bedenken, maar hier ben je alvast even zoet mee.

Ik wil ook even zeggen dat ik morgen geen bericht zal kunnen posten omdat ik vanaf ‘s middags in de auto zit tot ‘s nachts. Ik reis in één trek door naar La Douce France en mobiel internet heb ik niet. Het zal hopelijk voor zaterdag zijn (als de WiFi het daar een beetje doet)

Tot dan!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker