Ik stootte vandaag weer op een nadeel van een leven zonder mobiel internet: je moet altijd op voorhand opzoeken waar je heen moet of je vindt de weg niet. Impulsief beslissen vrienden te vergezellen in een café waar je nog nooit bent geweest, is niet meer zo eenvoudig. Ik kan ook maar beter niet meer verloren lopen want dan ben ik echt gejost!

Grrr, was ik maar een levende Google Maps, dan zou ik altijd weten waar naartoe.

Automatische piloot

Ik zie nu pas in hoe dikwijls ik Google Maps gebruik. Ik woon al enkele jaren in Antwerpen maar ik ken de stad nog niet op mijn duimpje, laat staan alle cafés. Ik gebruik dus vaak Google Maps om mij ergens heen te leiden. Adres invoeren, routebeschrijving proberen te memoriseren, fietsen op automatische piloot en hupsakee ik kom aan op mijn bestemming. Zonder echt na te denken en nadien te onthouden hoe ik daar geraakt ben. Zo gebeurt het dat ik nog steeds  moet opzoeken hoe ik ergens moet geraken.

Tijd om daar verandering in te brengen. Het is van de moetens, want Google Maps werkt niet meer. Helaas! Als ik dus nu nieuwe oorden wil verkennen, moet ik andere het op andere manieren proberen

 

Mijn opties

Ik kan thuis op voorhand de routebeschrijving opzoeken op het internet en dan zo goed mogelijk proberen te memoriseren. Als ik die weg dan afleg, probeer ik die meteen ook te onthouden voor in de toekomst. Best wel een slim plan!

De weg vragen aan random strangers op de straat is ook geen slechte optie. Als zelfs volstrekt vreemden elkaar willen kussen (zie ‘Volt’ van gisteren) dan kan de weg vragen zéker geen probleem vormen.

Ik kan een kaart van Antwerpen kopen. Nu ik toch steeds een handtas van boekenformaat bij de hand heb, kan er ook een kaart van ‘t Stad bij. Al moet ik toegeven dat ik mijzelf toch niet met een kaart over straat zie lopen in mijn eigen stad. Een klein beetje awkward. Stel dat ik iemand tegen het lijf loop? Nog meer awkward.

Of dolen door de straten tot de bestemming bereikt is, kan ook. Dat zou zelfs grappige taferelen kunnen opleveren of een enorme tijdsverspilling zijn. Wie weet test ik dat wel eens uit één van de volgende weken.

 

 

Andere oorden

Hoe dan ook zijn er opties genoeg om mijn weg te vinden. Ik ben ook geen toerist in eigen stad, hé. In Antwerpen zal ik nooit écht helemaal verloren lopen (tenzij ik mij in de haven bevind misschien). Maar ik gebruik de Google Maps-app gewoonlijk ook als gps als ik wat verder moet (naar zee, naar de Ardennen of andere Belgische oorden). Dus, hopen dat ik passagiers hebben die nog wel hun gps-apps kunnen gebruiken of een deftige gps kopen want onze oude gps van thuis daar kan je niet altijd op rekenen.

Het is en blijft natuurlijk een luxeprobleem. Vroeger hadden ze zelfs geen gps… Bla bla bla. Ik weet het maar al te goed. Maar ik ben een ‘kind’ van deze tijd, sorry, niets aan te doen!

Tot morgen!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker