reacties (0)In een uitverkocht Cultureel Centrum van Hasselt gaven de leerlingen van de Daltonschool en Buso De Dageraad op 12 februari het beste van zichzelf in het film- en theaterproject Vreemd wordt vriend.

De samenwerking tussen de twee scholen kwam tot uiting in dit unieke theaterstuk dat getoond werd aan een enthousiast publiek van familie, leerlingen en sympathisanten.

Het stuk dat de nadruk legt op samenwerking is zowel op als naast het podium te zien in dans- en zangoptredens en in talloze filmpjes van de leerlingen. Alles, van decorstuk tot introfilm, werd door de kinderen van beide scholen zelf vervaardigd.

Dans, muziek en kleur

Zo'n 250 kinderen van 4 tot 23 jaar hebben meegewerkt aan dit audiovisueel theaterstuk dat anderhalf jaar voorbereidingswerk in beslag nam. Samen brachten zij een twee uur durend sprookje, vergelijkbaar met het verhaal van The Wizard of Oz.

Het drieluik dans, muziek en kleur had ook een onderliggende betekenis. Met die drie pijlers bewezen de kinderen dat ze konden samenwerken en overtuigden zo 'de grote tovenaar' om terug naar huis te gaan.

Grote eer

Regisseur Roland Javornik was uitermate blij en een tikkeltje ontroerd na de voorstelling. Hij werd in de bloemetjes gezet door de directies van beide scholen om nadien nog een groot applaus te ontvangen van het publiek. "Dit is mijn grootste project tot nu toe en het is een eer geweest om met deze kinderen te kunnen samenwerken. Er is veel gebrainstormd geweest over dit project samen met de directies en hierbij wil ik ook Jessy Veraa en Hanne Mundus bedanken om mij hierin bij te staan", zegt een trotse Javornik.

Vriendjes

Ook de leerlingen van zowel De Dageraad als de Daltonschool waren enthousiast. Jordan, een 14-jarige leerling van De Dageraad liet heel wat trucjes zien met zijn diabolo die hij aangeleerd had van Circus Jojo. "Op school heb ik heel wat geoefend met mijn diabolo, dit lukte heel goed. Mijn droom is om later beroemd te worden", zegt Jordan resoluut.

Enkele leerlingen van de Daltonschool hadden in het begin een beetje schrik van de kinderen van de Dageraad tijdens de workshops. Geleidelijk aan ebde dit weg en hebben ze toch heel wat vrienden gemaakt.

"Wij hebben zelfs eten gemaakt en dansjes geleerd met de andere leerlingen", zegt de 7-jarige Daan mondig.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 14/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 14/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 14/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 14/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - editie Hasselt op 18/02/2012 p.8


Reacties

Plaats een reactie