© Jill Delsaux

Op zaterdag 26 mei stond in Eupen de bekerfinale voor dames op het programma. Standard Luik behaalde een achtste beker na een 0-2 overwinning tegen Racing Genk Ladies.

De finale van de Beker van België was bij de vrouwen dezelfde affiche als bij de heren. Het beloofde zaterdag ook een wedstrijd te zijn met veel duels en spanning langs alle kanten. De toeschouwers bleven echter lang op hun honger zitten, want het spel werd vooral op het middenveld gespeeld. Dat resulteerde in zeer weinig kansen langs beide kanten. Keepster Coenen van Genk moest in de eerste helft twee keer slim haar doel uitkomen om een mooi uitgespeelde actie langs Standard zijde te pareren. Met de rust in zicht en de warmte die haar tol begon te eisen, speelden veel speelsters met de tong op de tenen.

In de 52ste minuut kwam Lola Wajnblum door een foutieve tackle van Caelen ten val in de grote rechthoek. Penalty voor Standard. Die werd feilloos omgezet door Gelders. Standard bleef drukken maar echte kansen kwamen er niet meer. Het was Sanne Schoenmakers die in de 84ste minuut de verlossende 0-2 voorbij keepster Coenen kopte. Standard pakte ten koste van KRC Genk Ladies hun achtste beker terug mee naar Luik.