reacties (0)

Luc Costermans (Etterbeek, 1965) verloor in 2004 het zicht in een ongeluk. Na een korte, neerslachtige periode pikte hij de draad op en is sindsdien niet meer te stoppen. Zijn liefde voor gemotoriseerde voertuigen zette hem aan tot een solovlucht rond de Franse vijfhoek, een boottocht in Corsica en het vestigen van het wereldsnelheidsrecord voor blinden: 308 kilometer per uur in een Lamborghini Gallardo.

Rijden doet Costermans met hulp van zijn copiloot Guillaume Roman. Roman kondigt bochten aan in graden en telt af naar de bocht toe zodat Costermans traag of snel kan remmen.

Costermans contacteerde Guinness voor het erkennen van zijn records, maar hij kreeg nooit antwoord. Daarom startte hij samen met deurwaarder Jean-Yves Borel en Benjamin Blanc de organisatie Ehandicap World Records. Hier kunnen mensen met een handicap ondersteuning krijgen als ze een record willen vestigen of een persoonlijk doel willen overwinnen. Costermans organiseerde onlangs ook een workshop autorijden voor mensen met een visuele handicap op het circuit van Francorchamps in Spa.

© 2011 - Lessius Mechelen - Gil Plaquet, Dorien Van den Broeck, Sara Vander Elst


Deze reportage werd gepubliceerd door ExtraSport op 21/06/2011


Reacties

Plaats een reactie