LEUVEN - Woensdag kwamen meer dan 10.000 deelnemers en kijklustigen samen op het Leuvense Ladeuzeplein voor de derde Big Splash, het grootste waterballonnengevecht van België. Gedurende vijftien wedstrijden van ongeveer tien minuten werden er om en bij de 150.000 waterballonnen afgevuurd. Studentenkring Medica bleek op het eind de beste daarin.

De Lipton Ice Tea Big Splash werd dit jaar georganiseerd door kiesploeg Endeavour, die volgend academiejaar het praesidium van studentenvereniging Ekonomika willen invullen. Het recept voor dit evenement is al drie jaar ongeveer hetzelfde: de 16 deelnemende ploegen spelen een tornooi met rechtstreekse uitschakeling. De winnaar van elk duel is de ploeg wiens praeses het minst geraakt wordt door de waterballonnen van de tegenpartij. Dat team gaat dan door naar de volgende ronde.

Na een middagje mikken, werpen en al dan niet raken bleven over: Medica, de kring van studenten arts en biomedische wetenschappen, en Industria, verbonden aan Hogeschool Groep T. Laatstgenoemde had in de halve finale ‘thuisploeg’ Ekonomika had uitgeschakeld.

4-1

In de finale moesten beide teams proberen de praeses/krico van het vijandige team zo vaak mogelijk van een sokkel te doen vallen door het gooien van waterballonnen. De deelnemers van Medica bleken veel beter en versloegen Industria met 4-1. Industria moest zo voor de tweede keer op rij genoegen nemen met de tweede plaats. De winnaars van de Big Splash mogen een TD organiseren op kosten van Ekonomika.

Net als vorig jaar werden er ook ploegen uitgenodigd van andere universiteiten. Zo kwamen er drie studentenverenigingen uit Brussel en zelfs één uit Luik opdraven. Om het geheel aan elkaar te praten en het publiek op te zwepen kreeg de Nederlandstalige presentator bijgevolg hulp van een Franstalige sidekick. Wegens een gebrekkige kennis van elkaars landstaal verliep de communicatie soms stroef, maar dat kon het publiek niet deren.

2Fabiola

Door het uitblijven van de voorspelde regen, de vele knalgele T-shirts en enkele zuiderse decorstukken leek de zomer zelfs even aanwezig in de schaduw van de universiteitsbibliotheek. Al bij al was het een geslaagde namiddag voor zowel winnaars als verliezers. Het evenement werd afgesloten door een optreden van 2Fabiola, dat het publiek enthousiast liet meedoen met het gekende dansje van hun laatste hit She is after my Piano. Patje Krimson waagde zich wel niet aan waterballonnen.

© 2014 – StampMedia – tekst: Mika Tuyaerts, video: Michael Vanderheyden, foto's: Machteld Bollen


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 02/05/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 02/05/2014