Van 20 tot 22 april konden zo'n 2000 laatstejaarsleerlingen van het beroeps en technisch secundair onderwijs genieten van de TRANSIT Schoolverlatersdagen in het Cultureel Centrum van Wijnegem. Deze workshopreeks helpt de leerlingen om op een doeltreffende manier hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt.

In juni 2009 studeren opnieuw heel wat studenten TSO en BSO af. Een groot deel van hen zet kort daarna hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Een overgang waarbij de leerlingen behoefte hebben aan een degelijke kennis van hun rechten en plichten, en waarbij ze een ruggesteuntje kunnen gebruiken op vlak van werk zoeken en solliciteren.

TRANSIT Schoolverlatersdagen wil de jongeren aanzetten, stimuleren en hen de hulpmiddelen bieden om op een doeltreffende wijze hun eigen weg te vinden op de arbeidsmarkt.
Een extra hulpmiddel is alvast de gloednieuwe TRANSIT-website (www.transitweb.be), die werd ontwikkelt door Pienternet en waarop verschillende tools omtrent de stap naar de arbeidsmarkt worden aangeboden voor zowel leerlingen als leerkrachten.

© 2009 - StampMedia - Michaël Vanderleyden
i.o.v. Pienternet


Deze reportage werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 24/04/2009