Leerkrachten, we hebben jullie nodig!

Met het onderzoeksproject ‘Other Talk’ brengen we, i.s.m. 11.11.11, KU Leuven en onderzoeker Julie De Smedt, in kaart hoe jongeren naar migratie en media kijken.

Na onze enquête starten we nu de volgende fase van het project op! Dit najaar willen we de resultaten van de enquête verder uitdiepen door in gesprek te gaan met klasgroepen over deze thema’s.

Onderzoekers zullen twee lesuren in gesprek gaan met de leerlingen. We starten met een focusgroep over migratie en/of media. Daarna sluit een persoon met een vluchtverhaal aan om in dialoog te gaan met de leerlingen over zijn of haar migratieverhaal.

Voor leerlingen is dit een interessant educatief moment: ze staan stil bij thema’s zoals migratie en media, ze ervaren hoe het is om deel te nemen aan een onderzoek en oefenen met het aangaan van een open dialoog. Voor de onderzoekers is het zeer boeiend om de verhalen van de jongeren te horen en hun inzichten te krijgen.

Ben je geïnteresseerd en denk je erover om deel te nemen met jouw klas?

We weten dat het nog vroeg is om al concrete afspraken te maken voor oktober en november.

Als je je inschrijft via onderstaand formulier contacteren we je bij het begin van het nieuwe schooljaar om concreet af te spreken.

Indien je meer informatie wil, mail ons gerust (othertalk [at] stampmedia.be)!

 

Hopelijk tot binnenkort!

 

Other talk

Other Talk