In kasteel Ribaucourt vindt deze maand de tweede editie van het Paradise City Festival plaats. Geen festival zoals alle andere, maar wel een echt groen festival waar duurzaamheid centraal staat, op maar een tiental minuten van Brussel.
 
Op 25 en 26 juni is het weer zover. Dan vindt Paradise City Festival plaats. “We kozen voor de naam Paradise omdat we geloven in een positieve toekomst”, vertelt mede-oprichter Gilles De Decker. “De bedoeling is om onze utopie of droombeeld van de stad van de toekomst waar te maken en dit hebben we in een festival gegoten,” vervolgt hij.
 

Klein maar fijn

Centraal in het festival staan duurzaamheid en innovatie om zo de stad van de toekomst proberen te creëren. De organisatie van het festival is niet evident, omdat alles in het thema van duurzaamheid en ecologie staat, kost het meer geld en energie.

Maar omdat het een nieuw en hip concept is, krijgt het veel aandacht in de media. Dat zorgde al voor een instant succes tijdens de eerste editie van Paradise City. Uitgroeien tot een groot festival zit niet in de toekomstplannen van de organisatie. “Wij zijn een klein festival en dat willen we zo houden. Wij willen dat de mensen een klein en fijn gevoel hebben wanneer ze ons komen bezoeken. Een volgende Tomorrowland of Pukkelpop worden, is niet onze ambitie, dat is veel te commercieel”, aldus de organisator.
 

Vegetarisch is duurzaam

Vegetarisch eten kan helpen bij een duurzaam leven. Op Paradise City verzorgt chef Sofie Dumont dat eten. Naast vegetarische gerechten zal er voor de echte carnivoren ook vlees worden geserveerd.

“Wanneer je zegt dat er ergens uitsluitend vegi wordt geserveerd, schrikt dat soms mensen af. Wij willen geen extremen maatregelen nemen sluiten dus niets uit en leggen niets op. Wat we wel proberen, is lekkere vegetarische gerechten serveren waardoor mensen weten dat vegetarisch eten ook lekker kan zijn. Bovendien is het goed voor onze planeet.”

 

Geen popping bottles

Verder is er geen vip area, want ‘popping bottles’ in een apart afgebakende ruimte hoort niet bij de filosofie van het festival. “Onderscheid tussen vip en niet-vip, daar doen wij niet aan mee”, vertelt Gilles, “maar we zijn niet tegen luxe. Bezoekers met een premium ticket kunnen via een app eten en drinken bestellen. Dat wordt hen dan geleverd, waar ze ook zijn op het festivalterrein om wachtrijen te vermijden.”

“Duurzaamheid is dus niet alleen geitenwollensokken. Paradise City blijft een festival waar gedanst wordt en waar mensen plezier kunnen maken”, besluit de mede-organisator nog.

Bekijk de website voor meer info en tickets

© 2016 – StampMedia – Tara Boutaleb


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 17/06/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 17/06/2016