Hoe vaak stuiten we op obstakels die ons eigen plafond lijken te vormen? In de nieuwe ‘Plafond Podcast’ vragen Mehdi Chouachoua Bouali en Zydan Maximino Vieira Kips het telkens aan hun gasten, die elk op hun eigen manier het opgelegde plafond proberen te doorbreken in wat ze doen. Van een R&B-artieste over een inclusie-ondernemer tot een modeontwerper… Ze passeren allemaal de revue om de kijkers en luisteraars te motiveren en te inspireren om hun eigen en het maatschappelijke plafond te doorbreken, want f*ck het plafond! 

In deze aflevering ontvangen Mehdi en Zydan Taha Riani. Hij stond mee aan de wieg van Mvslim, een platform dat de beeldvorming van jonge moslims wereldwijd wil bijstellen, en van Allyens, een strategisch bureau dat bedrijven en organisaties helpt in het creëren van hun inclusieve communicatiecampagnes.

Vandaag mag Riani zich ook auteur noemen. Hij schreef het boek ‘Kan ik dat nog wel zeggen.’ In Plafond Podcast gaat hij dieper in op dat boek en op diversiteit en inclusie in de communicatiewereld. De geboren Borgerhoutenaar legt onder meer uit waarom mensen snel defensief worden als het over inclusie gaat. Hij staat stil bij termen als witte onschuld en actieve onwetendheid. Ontdek tot slot ook hoe financiële ongeletterdheid een plafond voor Taha Riani vormde.

Plafond Podcast wordt gemaakt door Mehdi Chouachoua Bouali, Zydan Maximino Vieira Kips, El Mahdi Ayoud en Amadou-Oury Diallo. De podcast luisteren kan ook op Spotify of via Apple podcasts

Bekijk hier alle afleveringen van Plafond Podcast.

vorige volgende