Music for Life, het liefdadigheidsinitiatief dat zich dit jaar inzet voor AIDS-weeskinderen, ging zaterdagavond 18/12 van start op de Antwerpse Groenplaats. De populaire Britse band Editors mocht als eerste surprise act de spits afbijten.

Music for Life is dit jaar neergestreken in Antwerpen en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Het Glazen Huis domineert de Groenplaats. Toen de show om 19u van start ging, zag het op het plein al zwart van de mensen. Tegen 21u was iedereen volop aan het wachten op de surprise act.

Grote naam

“Het gaat om een grote naam ,” werd er hier en daar gefluisterd. Toen het doek boven het Glazen Huis eindelijk naar boven ging en de eerste noten de oren van het publiek bereikten, klonk er enthousiast gejuich.
De surprise act was wel degelijk een verrassing. Zelfs de presentatoren van Studio Brussel, Sam De Bruyn en Sofie Lemaire, waren verbaasd. Music for Life wist de Britse band Editors te strikken. Ze speelden een intieme set, met akoestische versies van hun succesnummers Papillon en No Sound But The Wind. Ook een kerstlied mocht niet ontbreken.

Tweede verrassing

Na het optreden hadden de leden van Editors nog een verrassing: ze doneerden hun welverdiende platina plaat voor het goede doel. De plaat zal geveild worden om geld in te zamelen voor weeskinderen in Afrika, die hun ouders verloren hebben ten gevolge van de auto-immuniteitsziekte AIDS.

Wie hoopt om nog een surprise act mee te maken, heeft nog de kans. Er komt elke avond een verrassingsartiest. Het Glazen Huis staat nog tot en met vrijdag in hartje Antwerpen.

© 2010 - StampMedia - Vincent Van Nauw en K. Laura Liems


De videoreportage werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 19/12/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Showbizzsite.be op 19/12/2010