za
27/11/2021
14:00 - 18:30

De jongeren van Press Change gaan in gesprek met figuren uit de (mainstream) media. De Press Changers stellen kritische vragen en reageren op wat er gezegd wordt. Is de media nog te vertrouwen? Is de media objectief? Hebben we de media eigenlijk nodig? Kan de media representatief worden?

Press Change is een groep van een twintigtal Afro-Belgische jongeren die een pleidooi doen voor de nodige verandering in de Vlaamse media. Zelfs tijdens de Coronaperiode hebben de jongeren de tijd genomen om zich te verdiepen in de media: hoe werkt de media, hoe wordt nieuws gemaakt, wie beslist wat nieuws is, wat doen ze om representatief te zijn, is media nog te vertrouwen? De jongeren zijn in dialoog gegaan met mediamakers (journalisten, hoofdredacteurs, redactiechefs, …) om antwoorden te krijgen op die vragen.

Mediamakers die aanwezig zullen zijn; 

● Jago Kosolosky (Hoofdredacteur MO*  Magazine)

● Jozefien Daelemans (Mediamaker en schrijver)

● Nadia Hanssens (VRT Cel Diversiteit) 

●  ...

Samen trachten de jongeren van Press Change de blinde vlekken te identificeren en samen op zoek te gaan naar oplossingen voor een representatieve media. Zij willen deel uitmaken van de oplossing in plaats van aan de kant te staan en buiten beschouwing te worden gezet.

Meer hierover kom je uiteraard te weten tijdens het open debat. Kom jij ook?

Praktisch
Zaterdag 27/11 van 14u00 tot 18u30 in het auditorium van Permeke: De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen.

Het event is gratis. Schrijf je nu in via het formulier hieronder of via mail naar zakayo [at] stampmedia.be

Opgelet!

Voor het debat werken wij met Covid Safe Tickets. Wie niet gevaccineerd is of geen bewijs van een negatieve test kan voorleggen, kan niet deelnemen.

 

Adres