Van 23 tot 25 augustus zal het Theaterplein overladen zijn met skateboards. De Antwerp Skate Contest ging tot vorig jaar door in het skatepark van het Antwerpse Stadspark. Vanaf dit jaar vindt het evenement plaats tussen de pilaren van het Theaterplein.

"Het Theaterplein is al jaren een droomplek voor de Antwerp Skate Contest", vertelt Matthias Ver Eecke van de organisatie. "Op deze legendarische skateplek raakten enkele van de grootste Belgische skaters bekend, onder wie Sven Aerts. Er zakken ook vaak internationale skatehelden af naar het plein voor een fotoreeks."

Sponsoring opent wegen

Tot vorig jaar ging de Antwerp Skate Contest door in het Stadspark. "Nu Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad is, hebben we eindelijk de extra sponsoring gekregen die we nodig hadden om naar het Theaterplein te verhuizen", glundert Ver Eecke. Het evenement is ondertussen aan zijn vijfde editie toe en verhuist dus naar een plein met meer mogelijkheden.

"Zowel voor deelnemers als voor toeschouwers bood het Stadspark weinig plaats", vertelt Ver Eecke. "Door te verhuizen naar het Theaterplein, een grotere plek, kunnen we het evenement beginnen uitbreiden."

Andere toestellen

Hoewel het Stadspark een vast skatepark heeft en er op het Theaterplein geen skatetoestellen staan, ziet Ver Eecke het gebrek aan toestellen niet als nadeel. "Door samen te werken met een bedrijf voor mobiele skateparks, zijn de opties onuitputtelijk. Ook de reeks trappen aan de kant van het Ibishotel vormen een grote uitdaging bij een Best Trick Contest."

Foto's en meer

Voor de toeschouwers valt er voldoende te beleven op het plein. "Veel professionele skaters zijn ook fotograaf", licht Ver Eecke toe. "Van hun werk willen we graag een heuse fotoreeks op het plein plaatsen."

Surf voor meer informatie naar www.antwerpskatecontest.be.

© 2011 - StampMedia/Plantijn - Roel Goris