reacties (0)

Op vrijdag 22 april openden de dj's van het drum-'n-bass- en dubstepfeest Breakdown het Factor J-podium van Genk on stage. Het feest vond plaats aan het evenementenplein van jeugdcentrum Rondpunt 26, waar ruimte was voor 10.000 festivalgangers.

Om 18 uur draaide Jewels, de dj-naam van Jules Thys uit Peer, de volumeknop open. Deze dj won de internetpoll van Limbolink waarbij de winnaar de openingsset van het Factor J-podium mocht draaien. Quest One MC was naar goede gewoonte de host van de avond.

Beloftevol talent

Na Jewels' set schoven de organisatoren, het dj-duo Ed&Kim, aan de draaitafels. Medeorganisator Hans Machiels, beter bekend als dj Murdock, draaide na de set van Captain Crunch. Laatstgenoemde geldt als winnaar van Best Breakthrough Dubstep DJ 2011 op de Dubstep Music Awards en is met andere woorden een beloftevolle naam.

Daarop volgde een set van de nog piepjonge Michaël Bella (19 jaar) van Eptic, een veelbelovende dubstep-dj. Zijn herwerkte versie van de wereldhit Pump up the jam op de zesde compilatie Radar Remix is overigens een van de meest succesvolle tracks uit de geschiedenis van het Radar-label.

Drum-'n-basspioneer

Tom Mundell alias Metrik draaide om elf uur. Hij is een relatief nieuwe en opkomende naam in de drum-'n-basswereld, die overigens vaak gevraagd wordt voor remixen.

Drum-'n-bassgoeroe Adam F speelde de slotset. De medeoprichter van het label Breakbeat Kaos, dat enkele grote namen zoals Chase&Status, Pendulum en Brookes Brothers onder zijn hoede heeft, speelde voor het eerst sinds lang weer in België.

In het park

Het publiek kon de line-up wel smaken. Bovendien zorgde het verlichte park met vijver voor een aparte, sfeervolle locatie. Na één uur 's nachts konden de festivalgangers nog een feestje bouwen op Positiv, de afterparty in het jeugdcentrum zelf.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto's: Magali Merzougui


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/06/2012


Reacties

Plaats een reactie