© Pexels

Asmaa (17) kwam op 10-jarige leeftijd naar België en droomde ervan advocaat te worden. Een BSO-advies sloeg die droom aan diggelen, maar Asmaa blijft geloven in haar droom.

Op het moment dat ik vanuit mijn thuisland in het Midden-Oosten naar België kwam, had ik de droom om advocaat te worden. Ik wil mensen in moeilijkheden helpen en de wereld beter en mooier te maken.

Toen ik hier naar school begon te gaan, kreeg die droom een deuk. Leerkrachten stuurde mij naar het BSO. Op dat moment wist ik niet beter, dus volgde ik de eerste vier jaar van het middelbaar de richting Kantoor. Daar voelde ik mij niet thuis. Mijn schoolresultaten waren ook bovengemiddeld goed. Ik wist dat ik mijn tijd aan het verspillen was.

Die schoolresultaten wekten en wekken nog altijd jaloezie en pestgedrag uit. Mijn klasgenoten onderschatten mij omdat ik uit een ander land kom en ze verwachten niet dat iemand die nog maar zes jaar in België woont, betere punten haalt. Ik probeer het mij niet aan te trekken en volop voor mijn doelen en mijn dromen te gaan.

Na vier jaar BSO ben ik weer veranderd van niveau en ben ik gestart met TSO in de richting Handel om mijn droom waar te maken. Hoewel mijn punten meer dan oké waren, stonden de leerkrachten in mijn school niet achter mijn beslissing. Maar ik was vastberaden om mijn droom waar te maken. Ik heb geleerd om niet te snel naar anderen te luisteren. Velen willen mij klein houden en willen niet dat ik slaag in het leven.

Vandaag zit ik in het vierde jaar Handel. Alles ziet ernaar uit dat ik over twee jaar kan afstuderen. Dan hoop ik de studie Rechten aan de KU Leuven te beginnen en eindelijk mijn droom om advocaat te worden, waar te maken. Zo kan ik mensen de hulp geven waar ik ook nood aan had.

De volledige naam van Asmaa is gekend bij de redactie.


Dit artikel werd gepubliceerd door WAT WAT op 24/05/2022.

Dit artikel werd gepubliceerd door Wablieft.be op 15/02/2022.

Dit artikel werd gepubliceerd door Wablieft magazine op 02/02/2022.

vorige volgende