Nu vrijdag in discotheek Noxx: H.I.M., een festival voor holebi’s dat een totaalspektakel beoogt te zijn. Het evenement is naar eigen zeggen het eerste indoor openminded event van deze omvang. “Iedereen moet er zich welkom voelen, in tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden”, zegt organisator Tom Swerts.

Op vrijdag 30 mei vindt er in de Antwerpse haven een allereerste gay indoor festival onder de naam 'H.I.M' plaats, in het multizalencomplex Noxx.  De missie van de organisatie is om de gay scene in België en Nederland uit de conservatieve sfeer te halen. De nadruk ligt zowel op de onderlinge diversiteit als op het accentueren van de saamhorigheid binnen de verschillende doelgroepen.

H.I.M. engageert zich heel breed, om haar publieksprofiel zo ruim mogelijk te definiëren. De organisatie belooft een groots opgezet totaalspektakel, waarin de beleving voor de bezoeker centraal moet staan. Organisator Tom Swerts: “Met het organiseren van H.I.M willen zij aantonen dat er in België wel degelijk een bruisende openminded scene heerst.”

Circuit Festival

Het festival biedt een breed entertainmentaanbod aan. H.I.M trakteert de bezoekers in vier zalen op het beste wat de Europese scene te bieden heeft. Het festival heeft ook het gelauwerde 'Circuit Festival' uit Barcelona kunnen binnenhalen, het grootste evenement in zijn soort. Maar ook de scenes uit London, Parijs, Amsterdam en natuurlijk Antwerpen zelf worden vertegenwoordigd.

Internationale dj’s, meer dan 30 performers, bekende hosts uit binnen- en buitenland en close-up animatie moeten van H.I.M een unieke ervaring maken. Wat deze extra faciliteiten exact zijn, laat zich op dit moment nog raden, maar de organisatie heeft zich in elk geval laten inspireren door de scene in Tel Aviv (Israël) en Rio de Janeiro (Brazilië).

Noxx

De Noxx, één van de grootste clubs in België, was vorige week ook in het nieuws vanwege het faillissement van N Invest, de uitbatingsvennootschap achter de club. Noxx maakt echter een snelle doorstart. De discotheek zal blijven bestaan en het festival gaat door zoals gepland.

© 2014 – StampMedia – tekst: Tim Thomaes, foto: Alisa Nadezhkina


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 28/05/2014