The Fishhooks is een vierkoppige band die enorm gegroeid is de laatste jaren. De groep bestaat uit gitarist Jan Coninx, keyboardspeler Yentl Helsen, drummer Laurens Volders en zanger Vincent Ceunen en staat binnenkort op Marktrock.

Een kleine week voor hun optreden op Marktrock zijn de zenuwen nog ver te zoeken. "De dag zelf ga ik wel nerveus zijn", vertelt drummer Laurens. De band is al bezig promotie te voeren om de Students On Stage-wedstrijd te winnen. Op hun Facebookpagina werd al vermeld dat wanneer ze de wedstrijd winnen, ze een vat geven aan alle fans in hun stamcafé in Diest.

Het concept

"Yentl heeft ons ingeschreven voor de wedstrijd. We hebben een demo opgenomen, zelf afgemixt en daarna verstuurd naar de organisatie", vertelt Vincent. Facebookers konden likes geven aan de kandidaten. Degene met de meeste likes ging onmiddellijk door naar Marktrock, de andere zes bands werden gekozen door een jury. "Dat wij bij de geselecteerden waren, was een wonder. De winnaar had rond de 1700 likes, wij ongeveer 220", lacht Laurens.

Setlist

"We hebben al drie nummers gekozen die we op het kwartiertje kunnen spelen. Dit zijn tevens onze drie nieuwe nummers Freedom, The Way You Look en Homecoming die we onlangs in de studio hebben opgenomen met Hans Franken. We hopen misschien toch nog wat meer nummers te kunnen laten zien", zegt gitarist Jan.

Concurrentie

Deze week wordt het voor de mannen nog heel wat repeteren. "We gaan woensdag en vrijdag zeker nog een vier uur hard werken aan onze set", aldus Jan. De groep heeft geen schrik van de concurrentie, omdat ze een andere muziekstijl hebben. "Jesus Hendrix & the Apostels en Get Off My Shoes lijken voor ons de grootste namen bij Students on Stage", zegt de band unaniem.

Sfeer

The Fishhooks zijn vier vrienden en dat merk je ook. Ze brengen hun muziek met passie, maar ze ondersteunen elkaar ook. Tijdens de repetitie worden heel wat grapjes gemaakt. "Soms hebben we zelfs enkele bijnamen voor elkaar", lachen ze. Deze band verdient het om op Marktrock te staan: we wensen hen veel succes!

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's Pauline Poelmans