© Ni’ma El Moukhtari

Onze reporters trokken naar de Meir in Antwerpen en vroegen enkele jongeren hoe ze hun eigen kledingstijl ontwikkelen.

Een week lang werkten jongerenreporters van StampMedia aan een eigen krant. Ze kregen workshops over journalistiek, artikels schrijven en fotografie. Ze brainstormden over leuke ideeën, gingen op reportage, interviewden erop los en boksten hun eigen pagina’s in elkaar. Het resultaat lees je hier en in de Stampkrant. Scoor snel je exemplaar op de redactie van StampMedia.

Ilyana (16): “Als ik me goed voel, is de outfit ook goed”

Ilyana. © Loes Smid

“Mijn kledingstijl wordt vrij hard beïnvloed door sociale media en anderen, maar ik kies wel hoe ik mijn kleding zelf samenstel. Een kledingstijl die ik er leuk uit vind zien is fairy core (dromerige, sprookjesachtige stijl met zachte pasteltinten, luchtige stoffen en natuur thema's, red.), maar omdat het best een opvallende kledingstijl is, durf ik het niet te dragen. Het belangrijkste voor mij is dat ik me goed voel in de kleren die ik draag. Als ik me goed voel, is de outfit ook goed.”

Nicole (33): “Ik vind het belangrijk om tweedehandskleding te kopen”

Nicole. © Lore Catrysse

“Sociale media is belangrijk voor mij, want daar haal ik mijn kledinginspiratie van. Ik word dus erg beïnvloed door sociale media. Er zijn ook heel veel leuke fashion trends die ik mooi vind, maar ik vind dat mode iets heel persoonlijk is. Ik probeer kleding te kopen waar ik mij goed in voel, en ik let er ook op om tweedehandskleding te kopen, dat vind ik wel belangrijk.”

vorige volgende