reacties (0)

Op 30 juni sluit Kytecrash het concertseizoen van De Roma af. Kytecrash mixt pop, hiphop en jazz met de vloeiende stem van rapper PAX.

Kytecrash is het nieuwe project van de Nederlandse hiphoptrompettist Kyteman en Eric Vloeimans, één van Nederlands’ beste jazztrompettisten. Eric Vloeimans wordt nationaal en internaal gezien als Nederlands trots en de absolute top in hedendaagse jazzmuziek. Dat komt door zijn drang naar vernieuwing. Kyteman combineerde eerder jazz met hiphop in zijn project Kyteman's Hiphop Orkest. Samen gingen ze in november 2010 de studio van muzieklaboratorium Kytopiain om nieuwe nummers te maken. Deze sessies groeiden uit tot het project Kytecrash.

Jong en oud

Kytecrash maakt muziek die niet eenduidig in een genre of stijl is te vatten. "Kytecrash is een speeltuin vol avontuur waar werelden bij elkaar komen", zegt Vloeimans. Kytecrash blinkt uit in improvisatie en freestyle, het gemeenschappelijke speelterrein van zowel hiphop als jazz.

"We hebben Kytecrash als afsluiter genomen, omdat het fris klinkt, het wekt een zomergevoel op", zegt programmator van De Roma Marcus Deblaere. "Met Kytecrash mikken we op jongeren, maar aangezien het jazz met hiphop combineert is het muziek voor jong en oud. De Roma is dan ook een volksschouwburg, iedereen is hier welkom." Met de zomer in aantocht, mag iedereen in De Roma uit de bol gaan. "Na Kytecrash spelen daarom nog enkele dj's."

De concerten van Kytecrash dit voorjaar in Nederland waren bijna allemaal uitverkocht. Het concert in De Roma is het enige buiten Nederland.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo


Reacties

Plaats een reactie