© Magali Merzougui

 

 

Nelle (23) en Dienne (21) Bogaerts vormen samen Lili Grace. Het dynamische zusterduo brengt een mix van pop en elektronica naar Factor J². Deze straffe madammen weten zich recht te houden tussen al het mannelijk geweld.

Een eigen band oprichten, hoe begin je er aan?
Nelle Bogaerts: "Je moet gewoon je eigen ding doen. Je moet je niks aantrekken van wat anderen cool vinden of niet. Je moet doorzetten en veel geduld hebben."
Dienne Bogaerts: "De muziekwereld is vaak nog een echte mannenwereld. Als jonge meisjes is het soms moeilijk om daarin door te breken. Maar ik vind dat je als vrouw gewoon fucking hard moet knallen. Onze muziek is evenwaardig aan de rest."

Wat is er veranderd sinds jullie voor het eerst in Genk optraden?
Dienne Bogaerts: "De outfits! Ik weet nog exact wat ik aanhad toen we de vorige keer op Genk On Stage stonden."
Nelle Bogaerts: "Nu weten we veel beter welk imago we willen neerzetten. Het gevoel dat de mensen moeten krijgen als ze ons gezien hebben. De liveshow is intussen geëvolueerd naar een hoger niveau."
Dienne Bogaerts: "De organisatie is daarentegen niks veranderd, ze is nog altijd even goed. Dit is ons eerste optreden van de zomer en het heeft toch wel iets speciaals om hier terug te staan."

Is het vreemd om met je zus in een band te zitten?
Dienne Bogaerts: "Het heeft zo zijn voor- en nadelen (lacht), maar vooral voordelen."
Nelle Bogaerts: "Je bent constant samen. Het grootste voordeel is dat we het geen probleem vinden om een week in dezelfde kamer door te brengen."

Je neemt het bandleven dan ook mee naar huis.
Dienne Bogaerts: "De band is ons leven gewoon. Ik weet niet wat ik anders met mijn leven zou doen als we dit niet hadden."
Nelle Bogaerts: "Ik denk dat onze band als zusters er heel anders zou uitzien zonder band. Je maakt samen nummers over heel emotionele ervaringen. Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht."
Dienne Bogaerts: "Als we geen band hadden, zouden we ieder ons eigen leventje leiden, maar Lili Grace is nu het leven dat we samen delen."

Betrekken jullie ook jullie ouders er in?
Nelle Bogaerts: "Onze ouders vinden het heel leuk. Ze zijn vandaag natuurlijk ook komen kijken, samen met onze broer."
Dienne Bogaerts: "Ze hebben zoiets van: 'Laat ze maar doen, als ze het maar graag doen'. Ik denk dat ze ook trots zijn dat dit iets is wat wij samen doen."
Nelle Bogaerts: "We repeteren ook thuis. En dan komt papa soms wel eens binnen om zich met de repetitie te bemoeien, maar hij bedoelt het goed hoor."

Zijn er artiesten op Genk On Stage die jullie zelf graag zien?
Dienne Bogaerts: "We hebben geluk dat we op een goede dag kunnen spelen. Er zijn deze avond een hoop toffe bands. We zien bijvoorbeeld graag Magnus en Mauro Di Pawlowski."
Nelle Bogaerts: "The Hickey Underworld hebben we eerder vandaag al gezien. We hebben enorm genoten van hun optreden en achteraf hebben we nog met hen kunnen babbelen backstage."

Wat blijft jullie nog het meeste bij van deze editie van Genk On Stage?
Nelle Bogaerts: "Op het podium staan voor een groot publiek. De sensatie die je dan voelt, dat is waar je het voor doet."
Dienne Bogaerts: "Wat mij het meeste bijblijft is dat we na het optreden een fles cava kregen. Vorig jaar kregen we er ook één en ik vroeg me af of het dit jaar opnieuw ging gebeuren. En inderdaad, daar stonden ze na ons optreden om een fles te overhandigen. Ergens anders gebeurt zoiets nooit. Dit is volgens mij het enige festival waar we een fles bubbels krijgen."
Nelle Bogaerts: "Maar jullie zijn jammer genoeg te laat om een glaasje mee te drinken, de fles is net leeg." (lacht)

© 2015 – StampMedia/Stoorzender – Tekst: Stef Vananderoye; Foto: Magali Merzougui