Op vrijdag 22 juni sloot Milow de Headlinersstage van het stadsfestival Genk on stage af. Het optreden was de aftrap van zijn Europese tournee.

Milow is hot. Sinds hij in Amerika toerde deze lente, blijft zijn populariteit maar stijgen. Deze zomer speelt hij meer dan twintig concerten door heel Europa.

Vijf jaar geleden stond je in het prille begin van je carrière ook op Genk on stage. Wat is het grootste verschil met toen?

Milow: "Dat concert was het echte begin voor mij. Toen stond ik voor de eerste keer voor ettelijke duizenden mensen in plaats van enkele honderden. Mijn band is ook helemaal veranderd sindsdien, ik speel sinds drie jaar met een andere liveband. De voorbije jaren zijn omgevlogen en het voelt veel minder lang dan vijf jaar."

Genk on stage is een gratis festival. Wat vind je van dit initiatief?

Het feit dat Genk on stage gratis is, is een van de grootste redenen waarom ik zo uitkeek naar dit concert. De laatste jaren zijn er veel festivals over de kop gegaan, maar het is geweldig dat Genk on stage blijft bestaan.

Om een festival te organiseren moet je met veel rekening houden: veiligheid, omkadering en natuurlijk artiesten. Daarom probeer ik mijn gage binnen de perken te houden. Ik wil liever minder verdienen maar vaak spelen dan één keer per jaar een concert geven en daar steenrijk mee worden.

Volgende week sluit je Rock Werchter af op het nieuwe, derde podium The Barn. Wat is voor jou de volgende stap in België?

Veel mensen zeggen dat doorbreken de grootste uitdaging is, maar voor mij lijkt het moeilijkste blijven presteren, blijven meedraaien op het hoogste niveau. De volgende stap is voor mij meer spelen op dit niveau, het publiek blijven plezieren. Je moet oppassen met steeds meer willen.

Ik vind het geweldig dat ik in een tent mag spelen op Rock Werchter. Daar voel ik me beter en komt mijn muziek beter tot haar recht.

Merk je dat jouw populariteit stijgt in het buitenland?

Sinds 2009 is het heel hard gegaan voor mij buiten België. We zijn blijven toeren door Europa en sinds dit jaar spelen we ook in Amerika. Het is geweldig om te merken dat het publiek je nummers oppikt en meezingt, daar doe je het allemaal voor.

Wat is jouw volgende project?

In september komt er een live-cd uit in heel Europa. Ik ben benieuwd naar de reactie van het publiek hierop.

Je ontdekte Selah Sue. Ben je van plan om in de toekomst andere artiesten te helpen met hun cd's?

Producen is niet echt mijn ding. Op dit moment heb ik het veel te druk om mij bezig te houden met andere artiesten, maar als ik kan helpen, doe ik dat zeker. Ik kijk niet te veel vooruit, ik leef meer in het hier en nu.

Jouw tournee heet Less is more. Begrijp je de ophef die ontstond omdat Zornik onder dezelfde naam toert?

Less is more is een veelgebruikte naam, net zoals Greatest hits ook vaak voorkomt. Heel de affaire is opgeblazen. Ik moet zeggen dat ik het al vergeten was.

© 2012 - StampMedia - Frank Deckers, foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/06/2012