reacties (0)


Murdock (Hans Machiels) is een Vlaamse dj, geliefd bij liefhebbers van drum-'n-bass. Op zijn jongste album Off the Radar besloot hij drie schijfjes vol te mixen met drum-'n-bass en dubstep. Tijdens Breakdown op Genk on stage liet Murdock zijn nieuwste beats horen.

Volgens Machiels moet je kunnen verrassen als dj en is het niet de bedoeling telkens weer dezelfde set te brengen. "Ik plan nooit op voorhand wat ik ga draaien, ik laat dat van het moment zelf afhangen." Maar als het misloopt is dat geen probleem voor de dj. "Ik heb het op Genk on stage zelf voorgehad, dat het misliep. Ik wou een double drop doen, maar de knopjes stonden niet op elkaar afgestemd. Ik was een beetje aan het knoeien, maar gelukkig heeft niemand iets gemerkt."

Muziekwereld niet altijd makkelijk

Volgens hem is de Belgische muziekwereld groot en zijn er veel goede nummers van bij ons nog niet eens over de landsgrenzen geraakt. Met zijn nieuwe album mocht hij met bekende namen samenwerken. Dit is niet altijd makkelijk wat betreft de verschillende muziekwetten. "Ik heb enkel positieve samenwerkingen gehad, maar met Soulwax liep het mis. De broers waren eerst laaiend enthousiast over mijn muziek maar na het opsturen van mijn zelfgemaakte remix kreeg ik drie maal geen antwoord. Dat wil in de muziekwereld zeggen dat je toestemming hebt. Uiteindelijk kreeg ik een mail van het management dat ik geen goedkeuring kreeg. Jammer dat ze dan pas iets konden laten weten."

Festivals

Zelf mocht zijn naam al staan op honderden affiches van fuiven, maar ook op Dour en Tomorrowland was hij aanwezig. "Mijn festivalzomer bestaat uit optredens op Dour, Laundry Day, Strandfuif, Extrema en noem maar op." Op zijn wenslijstje staat nog: Kroatië of Dubai. "Genk on stage was leuk om voor de vierde maal te doen, vooral omdat het een supertoffe locatie is."

A-Team

De naam Murdock doet ons denken aan het personage uit The A-Team, waar zijn artiestennaam ook vandaan komt. "Murdock klinkt lekker. De andere namen van de topserie zeiden me niets want ik ben blank, niet oud en Face zou net érover zijn." Plots onderbreekt hij het interview: "Wacht eens, ik hoor mezelf op de radio!"

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Magali MerzouguiDit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/06/2012


Reacties

Plaats een reactie