Op 30 april vond Breakdown plaats in de Hasseltse Ritzbuilding. Hoofdact van de drum 'n bass- en dubstepavond was Netsky. KG was de special guest uit het Verenigd Koninkrijk.

Deze editie was niet uitverkocht, maar daar maalt organisator Hans Michiels alias dj Murdock niet om. "Er zijn veel feestjes vanavond. Breakdown bestaat zeven jaar en heeft ondertussen al een status opgebouwd."

Netsky-effect

Netsky was de hoofdact van de avond. Bij zijn bekendste nummers ging het publiek uit zijn dak. "Ik keek ernaar uit om op Breakdown te spelen", vertelt Netsky, Boris Daenen in het dagelijkse leven. "Ik tour altijd met veel plezier. In Engeland draai ik vaak voor een groot publiek. Als ik in België speel, neem ik altijd vrienden mee."

Het Belgisch drum-'n-basspubliek is op korte tijd flink gegroeid. "Dat komt gedeeltelijk door het Netsky-effect", denkt organisator Murdock. "Het is belachelijk dat mensen zeggen dat ik drum 'n bass commercieel maak", vindt Netsky. "Ik meng het gewoon graag met andere muziekstijlen." Zo stak hij tijdens zijn dj-set zijn nummer 'Tomorrow is another day' in een reggaekleedje.

R&b-dj

Dj Logiq won dankzij online stemming de startset van Breakdown. Omdat hij naast dubstep ook hiphop draait, was hij de vreemde eend in de bijt. Na hem speelde het Overpeltse dj-duo Hendikep. Toen beide dj's vorig jaar naar een artiestennaam zochten, zat de ene met zijn knie in het gips en had de andere last van een sleutelbeenbreuk. Ze waren 'gehandicapt', vandaar de naam Hendikep. Na Netsky speelde dj Cutline, gevolgd door Fred V & Grafix. Murdock en KG draaiden 'back to back', ze speelden samen een dj-set aan de draaitafels. Dj Wontime sloot af.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo

==

Dit artikel werd gepubliceerd door Manoeuvre.be op 03/05/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 03/05/2011