© Canva

Het is tijd dat jongeren zich realiseren hoe belangrijk hun stem is. Dat vindt reporter Omar Bouiraamane (17) uit het Antwerpse Luchtbal. In dit opiniestuk roept hij jongeren op zondag te gaan stemmen.

Aanstaande zondag vinden de lokale verkiezingen plaats. Het is tijd dat jongeren in onze stad zich realiseren hoe belangrijk hun stem is. De toekomst van onze gemeenschap ligt niet alleen in de handen van de gevestigde politiek, maar ook in die van jullie: de nieuwe generatie.

De afgelopen jaren hebben we gezien hoe jongeren zich massaal hebben gemobiliseerd voor belangrijke zaken zoals klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid. Dat laat zien dat er een sterke wil is om verandering teweeg te brengen. Maar die wil moet ook worden omgezet in actie, en dat begint met stemmen.

Politieke beslissingen over onderwijs, werkgelegenheid, huisvesting en milieu zijn geen abstracte kwesties, maar hebben een directe impact op jullie toekomst

Het is cruciaal dat jongeren hun stem laten horen, omdat lokale verkiezingen meteen gevolgen hebben voor jullie dagelijkse leven. Politieke beslissingen over onderwijs, werkgelegenheid, huisvesting en milieu zijn geen abstracte kwesties, maar hebben een directe impact op jullie toekomst. Jullie stem is dé manier om invloed uit te oefenen op de politici die deze beslissingen nemen.

Veel jongeren voelen zich wellicht niet vertegenwoordigd in de huidige politiek, en dat is begrijpelijk. Te vaak lijkt het alsof politici niet luisteren naar de zorgen van de jeugd. Maar als jongeren massaal de stembus ingaan, kunnen ze een krachtige boodschap afgeven: “Wij zijn hier, en onze stemmen tellen.”


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen op 11/10/2024.

vorige volgende