reacties (0)

De laatste jaren was het vrij stil rond Frederik Sioen. Met zijn optreden op Genk on stage op vrijdag 22 juni, bewees hij dat hij niet heeft stilgezeten. Met zijn breekbare stem en knappe pianokunsten is Frederik Sioen niet van plan zijn plaats in de muziekwereld af te staan.

De Vlaamse singer-songwriter is ongeveer 12 jaar actief, maar hij komt steeds weer op de proppen met nieuwe projecten. Zo werd hij dit jaar regelmatig begeleid door Binti, zes zussen die een muziekgroep vormen.

Sioen liet de festivalgangers proeven van zijn nieuwe album: Sioen. De zanger koos deze keer voor wat meer speelse en poppy nummers. Voordien bracht hij meer ingetogen muziekstukken.

Gent even ingeruild voor Genk

Tijdens zijn optreden op de Fruitmarkt in Genk wisselde Sioen zijn bekendste songs af met een lading nieuwe nummers. Hierdoor had het optreden een verrassend effect.

Sioen is een artiest die zijn nummers met een zeker gevoel kan brengen. Hij weet de nodige ironie, breekbaarheid en zijn eigen mening op zo'n manier te brengen dat die bij iedereen aankomt.

Een van de leukste nummers van het optreden was I'm not ready to love you like I do. Het is minder ingetogen dan het prachtige No conspiracy at all, maar het sloeg wel aan bij het publiek. Als wij konden kiezen, gaat onze voorkeur toch naar zijn vroegere repertoire van ballades achter de piano. Benieuwd wat de toekomst brengt!

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/06/2012


Reacties

Plaats een reactie