reacties (0)

Op zaterdag 11 augustus stonden Els Pynoo en Danny Mommens op het Leuvense podium van Marktrock. Optreden is niets nieuws voor het duo, want Vive la Fête staat al van 1997 op de planken. In Leuven gaven ze het beste van zichzelf met hun speciale en eigenwijze new wave-deuntjes.

Het Gentse duo duikt niet vaak op in de hitlijsten, maar toch hebben zij een sfeer om u tegen te zeggen. Bij het optreden op Marktrock merkten we een originele kledingsstijl op die wel erg uitgesproken is, vooral bij zangeres Pynoo. Ze droeg een soort badpak waar haar bh duidelijk in is te zien. Daarover een simpele witte lange rok. Mommens is gekleed zoals een echte punker: skinny jeans met een donker shirtje.

Electro of new wave?

De set op Marktrock was bijzonder. Ze brachten nummers op een manier zoals alleen Vive la Fête dat kan. Soms werd het een beetje schreeuwerig maar toch deed het ons met open mond naar het podium kijken. We horen zowel elektro, new wave, Franse chansons als pop terug in hun melodieën. Ook de titelsongs krijgen meestal een Franse songnaam. Onze favoriet blijft Décadanse, het nummer waarmee ze hun optreden begonnen.

Sympathie

"We hebben lekker gegeten. Jeroen De Pauw kookt hier vandaag en hij heeft ons goed in de watten gelegd", begint Els Pynoo het interview. Voor hen was het de vierde keer dat ze op Marktrock mochten staan. "Eén keer mochten we op de Vismarkt staan, de andere drie keer op de Oude Markt. Maar eigenlijk voelen we geen verschil hoor." De groep reist momenteel veel. "Binnenkort gaan we naar India, daar kijk ik erg naar uit", glundert de zangeres. In 2003 werden ze het huisorkest van Karl Lagerfeld. Pynoo mocht poseren voor enkele modebladen en ze trokken naar alle modefeestjes om op te treden. "We hebben al zoveel van de wereld kunnen zien: Parijs, Tokyo, Las Vegas, Brazilië: noem maar op. Vooral Brazilië was de moeite, dat land straalt zoveel spontaniteit", zegt Pynoo.

Extraatje

Wie de groep gemist heeft op Marktrock kan nog altijd naar de Kunsthal van Rotterdam. Daar vindt een tentoonstelling plaats van Arne Quinze die de naam My Secret Garden heeft gekregen. De groep heeft tijdens de opening hier ook een optreden gegeven. "Ik ken Arne Quinze nog uit de modewereld bij Hugo Boss. Hij vroeg me om wat muziek te componeren en zo zie je maar: nu staan we er al met een artyfarty-band”, lacht Mommens. De tentoonstelling loopt nog tot 12 september.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Machteld Bollen, Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie