De hele week lang loopt het cultuurfestival Calamartes op de Universeit Antwerpen. Het festival zorgt voor culturele voorstellingen in een spiegeltent op de binnenplaats van de stadscampus. De bedoeling is om iedereen zin te doen krijgen in cultuur.

Een gesprek met Mathias Mallentjer van UNIFAC, de overkoepelende studentenvereniging van de Antwerpse stadscampus, die het Calamartesfestival mee organiseert.

Barbaren

Studenten worden vaak "cultuurbarbaren" genoemd, die enkel maar op café gaan en tijd verspillen. Het Calamartesfestival wil samen met de Antwerpse studenten het tegendeel bewijzen. De studentenclubs uit Antwerpen werken mee aan het initiatief en ook jong talent mag zich bewijzen in de spiegeltent.

Programma

De week startte maandagmiddag met een feestelijke stoet, van muziek en danseressen voorzien door de Murga. 's Avonds waren er optredens van Lady Linn en Axl Peleman. Dinsdag was er plaats voor literatuur met onder andere schrijfster Kristien Hemmerechts. Ook op de andere dagen staat er telkens een interessant cultuurevenement geprogrammeerd. Het hele festival is, op enkele optredens na, helemaal gratis.

Het volledige programma vind je op www.calamartes.be

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder