Het cruiseschip MS Oriana van de Engelse rederij P&O Cruises lag vorige week voor de eerste keer in Antwerpen. Doordat het schip diep in het water ligt, moest het uitwijken naar het Leopolddok in de Antwerpse haven.

Het cruiseschip MS Oriana van de Engelse rederij P&O Cruises lag op 24 & 25 oktober 2014 voor de eerste keer in Antwerpen. Normaal gezien zou het 260 meter lange schip aanmeren aan de cruiseterminal bij het Steenplein, maar met een diepgang van 7,9 meter lag de Oriana juist 20 centimeter te diep in het water. Daardoor moest het schip uitwijken naar Kaai 228 in het Leopolddok in de Antwerpse haven. Van daaruit werden de passagiers met shuttlebussen naar de stad gereden.

Geschenken voor de kapitein

Bij de eerste aanloop van een cruiseschip in Antwerpen krijgt de kapitein verschillende geschenken, traditioneel overhandigd door een delegatie van de Haven en de Stad Antwerpen. Kapitein Robert Camby kreeg een boek over de Red Star Line, Belgische pralines en natuurlijk het officiële plakkaat van de haven van Antwerpen.

Camby vond het spijtig dat hij het schip niet tot aan de Antwerp Cruise Terminal kon varen. Hij stelde ook voor om in de toekomst eventueel met andere schepen van P&O Cruises naar Antwerpen te komen.

20 jaar

Volgend jaar viert Oriana haar 20ste verjaardag. In 1995 werd het schip afgeleverd door de Duitse scheepswerf Meyer Werft. De MS Oriana werd oorspronkelijk ontworpen voor wereldcruises, maar vaart nu voor het grootste deel gewone cruises.

Omdat meer dan 70% van de passagiers repeaters zijn, passagiers die regelmatig met het schip varen, is P&O Cruises constant op zoek naar nieuwe havens om de passagiers meer afwisseling aan te bieden. Antwerpen is daarom een goede afwisseling tegen Zeebrugge, waar P&O Cruises vaste klant is.

Wie een beeld van het schip wil krijgen kan hieronder de interieurfoto's bekijken:

© 2014 – StampMedia – Sebastiaan Peeters
Dit artikel werd overgenomen door Apen.be op 29/10/2014