Het Duitse 5-sterren cruiseschip MS Deutschland, bekend van de tv-serie Das Traumschiff, lag op 29 juni 2014 opnieuw in Antwerpen aangemeerd. Het interieur van het schip is volledig ingericht zoals de Grand Hotels van tijdens de jaren 1920, wat het schip uniek maakt in de cruise-industrie.

Het Duitse 5-sterren cruiseschip MS Deutschland van Peter Deilmann Reederei lag op 29 Juni 2014 opnieuw in Antwerpen aangemeerd. De MS Deutschland is in de Duitstalige landen vooral bekend door haar rol in de televisieserie Das Traumschiff, de Duitse tegenhanger van de bekende Love Boat. Elk jaar worden er nog nieuwe afleveringen opgenomen aan boord van het schip en dit terwijl er gewone passagiers aan boord zijn.

Kaisersaal

Het interieur van de Deutschland is een unicum in de cruise-industrie. Het schip is volledig ingericht in de stijl van de Grand Hotels van de jaren '20. Aan boord zijn overal elementen terug te vinden van Classicisme en Art Déco. De kleurrijke glazen plafonds, originele schilderijen, standbeelden en het gebruik van hout en tapijt doorheen het schip geven het een zeer warme en luxueuze uitstraling.

De meest indrukwekkende zaal aan boord is zonder twijfel de Kaisersaal. In deze twee-dekken-hoge zaal, ingericht zoals een oud variététheater, kunnen de gasten elke avond entertainment verwachten. Verder kunnen de passagiers voor hun maaltijden terecht in één van de drie restaurants, waarbij er een speciale zaal voorzien is voor feestelijkheden. Voor de 520 passagiers staat een 280-koppige crew paraat die hun verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk wil maken.

175 meter lang

De MS Deutschland werd in 1998 afgeleverd door de Howaldtswerke-Deutsche Werft in Kiel, Duitsland. Op 11 mei van dat jaar werd de MS Deutschland gedoopt door de voormalige Duitse Bondspresident Richard von Weizsäcker. Sindsdien cruiset het 175 meter lange schip elk jaar rond de wereld.

In de zomermaanden vaart het schip in Scandinavië en de Oostzee. Na de zomer zet de MS Deutschland koers op de Middellandse zee, Azië en de Caraïben. Doordat er ook elk jaar nog gefilmd wordt voor nieuwe afleveringen van Das Traumschiff zoekt de rederij constant naar nieuwe bestemmingen om hun passagiers en kijkers onvergetelijke momenten te bezorgen. Bekijk foto's via Flickr:

© 2014 – StampMedia - Sebastiaan Peeters