© Ine Tiolants

Een jaar na haar verkiezing tot MNM Rising Star 2018 heeft Ine Tiolants een contract bij een platenlabel op zak en droomt ze van een wereldtour. Toch blijft deze drieëntwintigjarige zangeres met de beide voetjes op de grond.

Als alles goed gaat, kunnen de fans in het voorjaar van 2020 nieuwe nummers van Ine Tiolants verwachten. Een volledige soloplaat zal het in elk geval niet worden. "Ik ben op dit moment aan het schrijven met singer-songwriter Ozark Henry. Er zijn nog plannen met andere schrijvers, maar daar kan ik momenteel nog niet meer over vertellen", lacht ze.

© Ine Tiolants

De winst van MNM Rising Star heeft meerdere deuren geopend voor de Alkense zangeres. Dankzij de wedstrijd heeft ze verschillende nieuwe mensen leren kennen binnen de muziekwereld. "Universal Music, Sony en andere labels hebben contact met me opgenomen voor een contract. Het enige wat ik daar tot nu toe over kan zeggen, is dat ik dat geweldig vond."

Drukke zomer

Bovendien mocht ze deze zomer al op grotere podia staan. Al denkt ze wel goed na over welke optredens ze doet en welke niet. "Een paar jaar geleden heb ik 120 optredens op één jaar gedaan. Nu probeer ik er wat selectiever mee om te gaan. De mensen mogen mij niet beu worden (lacht)." Niet alleen op het vlak van optredens doet de jonge zangeres het goed, ook haar eerste single was een succes. The Odds werd MNM Big Hit op MNM net nadat het uitkwam.

"Ik vond het vooral leuk om te voelen dat er mensen achter mij stonden die in me geloofden. Dat gaf mij een enorme boost."

Als het aan haarzelf lag, had ze helemaal niet deelgenomen aan MNM Rising Star. "Een vriendin van mijn mama had mij ingeschreven voor de wedstrijd," zegt Tiolants. "Uiteindelijk ben ik dan toch maar gegaan omdat ik door de eerste rondes was geraakt. Nu ben ik daar heel blij mee." Dat ze zou winnen, had ze niet verwacht. "Ik was heel erg verrast. Ik vond het vooral leuk om te voelen dat er mensen achter mij stonden die in me geloofden. Dat gaf een enorme boost."

Bescheiden drieëntwintigjarige

Winnares van MNM Rising Star 2018, verschillende optredens, een eigen single. Niemand zou het de Limburgse kwalijk nemen, moest ze een klein beetje zweven. Toch blijft ze met beide voetjes op de grond. "Ik heb er zelf nooit voor gekozen om mee te doen aan de wedstrijden waaraan ik heb deelgenomen. Dat was altijd onder lichte dwang," lacht ze.

"Ik ben een echte denker. Dat wil zeggen dat ik erg gevoelig ben aan de meningen van anderen."

Op sociale media is de drieëntwintigjarige niet echt actief. "Als ik zie hoeveel mensen hun ongezouten mening op Instagram, Twitter en Facebook gooien, ben ik echt niet geneigd om mezelf daar kwetsbaar te gaan opstellen."

"Ik ben een echte denker. Dat wil zeggen dat ik erg gevoelig ben aan de meningen van anderen." Tiolants probeert, in tegenstelling tot veel van haar leeftijdsgenoten, haar smartphone af en toe eens aan de kant te leggen. "Ik probeer natuurlijk wel altijd te reageren op mensen die mij een lief berichtje sturen. Ik ben hen daar persoonlijk heel dankbaar voor."

De Alkense is bescheiden, maar blijft dromen. "Het allerliefst wil ik gewoon heel mijn leven muziek blijven maken. Ik hoop dat ik op nog veel grotere podia mag spelen in de toekomst. Mijn ultieme droom? Een wereldtour."


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 09/12/2019.

vorige volgende