reacties (0)


Op donderdag 17 mei organiseert de Provinciale Jeugddienst Limburg in samenwerking met Stad Hasselt en de Provinciale Hogeschool Limburg KPMcup meets Burnout in het Kapermolenpark. Het skateboardkampioenschap vindt dit jaar voor het eerst gelijktijdig plaats met het muziekfestival Burnout.

De KPMcup is al aan zijn vierde editie toe. Het is een skateboardwedstrijd die bestaat uit drie disiciplines: street, bowl en best trick. Het deelnemersveld is ingedeeld in twee leeftijdscategorieën, ouder en jonger dan 15 jaar. De organisatie maakt ook onderscheid tussen gesponsorde en niet-gesponsorde deelnemers. Inschrijven kan nog tot op de dag van het evenement. Maar zij die vroeger bevestigen, krijgen automatisch voorrang als er te veel kandidaat-deelnemers zijn. Aansluitend aan het kampioenschap is er ook nog een outletmarkt, waar bekende merken en skateboardwinkels hun waren aanprijzen.

Moge de beste winnen

De vijfkoppige jury zal bestaan uit vips uit de skateboardscene. Om hun objectiviteit te garanderen, geeft de organisatie hun namen nog niet prijs. De presentatoren zijn wel al gekend. Eric Sefton en MC D.O.C. treden op als gastheer. Het prijzengeld varieert van 50 tot 400 euro. Ook zij die niet op het podium staan, kunnen in de prijzen vallen. De jury reikt prijzen uit aan de Beste Limburger, Beste Hasselaar en het Beste Meisje.

Er wordt vooral uitgekeken naar de komst van Youness Amrani, het 20-jarige skateboardtalent uit Hasselt. Amrani skatet op wereldniveau. Hij won de wereldfinale van Red Bull Manny Mania in 2010.

Dubstep en hardcore

Het Burnout festival begon twee jaar geleden als Burnout Afternoon, een initiatief van tweedejaarsstudenten Muziekmanagement van de PHL Music. Dit jaar slaan ze voor het eerst de handen in elkaar met de Provinciale Jeugddienst voor KPMcup meets Burnout.

Het festival heeft twee podia, één voor dubstep en één voor hardcore. Op het programma staan artiesten uit binnen- en buitenland. Hardcorebands zoals Drums Are For Parades, Rise And Fall, This Is Hell en Feed The Rhino treden er op. Ook dj’s zoals Bare Noize, Ninjato, Bar9, Stinkahbell en Kastor & Dice zijn van de partij.

Zowel de inkom als de inschrijving voor de skateboardwedstrijd zijn gratis. Over het prijskaartje willen de organisatoren liever niks kwijt, maar Ruben Vandael van de Provinciale Jeugddienst verzekert ons: "We willen de Limburgse jongeren graag stimuleren om hun talenten te laten zien. We zijn dus zeker bereid om voldoende te investeren in dit evenement."

© 2012 - StampMedia - Stef Vananderoye


Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 09/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 11/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 11/05/2012

Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 11/05/2012


Reacties

Plaats een reactie