reacties (0)

Drie dagen temperaturen boven de twintig graden. De organisatie keek al uit naar goede weersvoorspellingen. Gelukkig maar dat de weergoden niet hebben afgehaakt. Festivalgangers zetten de teller op 100.000 tijdens een drukbezocht Marktrock 2012.

De drie podia bevonden zich op de Oude Markt, M. De Layensplein en de Vismarkt. De organisatie had een duidelijk plannetje gemaakt, zodat iedereen goed wist wanneer en waar hun favoriete bands speelden.

Drie dagen feesten

Op dag één scoorde de organisatoren van Marktrock al tot 35.000 bezoekers. Regi trad aan op een afgeladen Oude Markt en op vrijdagavond vond de dj-wedstrijd van MNM plaats. Hier werd gezocht naar een dj die niet alleen in discotheken als NOXX in Antwerpen mag spelen, maar ook een dj die het voorprogramma van David Guetta voor zijn rekening wil nemen tijdens Legendz in Luik. Die strijd was er ééntje tussen No Trixx en Frequency die later door Frequency werd gewonnen. Op zaterdagavond ging het dezelfde richting uit en kunnen we Samtex wel als perfecte dagafsluiter noemen. Studio Brussel-presentator Sam De Bruyn wist met zijn twee groepsleden de Oude Markt te laten ontploffen. Op zondagavond deden Sound of Stereo en Discobar Galaxie de temperaturen hoog oplopen door de laatste uurtjes van Marktrock 2012 onvergetelijk te maken.

Portie frieten en een portie geluk

Ook voor de dichtstbijzijnde cafés en eethuisjes was het drummen voor een plaatsje. Cafés zagen hun omzet toenemen en er moest natuurlijk ook een hapje gegeten worden. Frituren, fastfoodketens maar ook de brasseries mochten hun klanten verwennen op het festival. Enkele kraampjes ook waar gelukspoppetjes vooral de aandachttrekkers waren. De organisatie had er zelf wellicht enkele gekocht, want met deze editie hebben ze hoge toppen geschoren.

Op naar de 31e editie

Omdat de organisatoren niet alleen drie zonnige dagen achter de rug hebben maar ook een topaffiche konden samenstellen, hopen we volgende zomer weer af te zakken naar dit festival. 100.000 bezoekers voor de dertigste editie geven de Leuvense Marktrock-organisatie ongetwijfeld moed.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Pauline Poelmans, Machteld Bollen


Reacties

Plaats een reactie