reacties (0)


Het Nederlandse elftal op het EK 2012, wat een afgang. In de zogenaamde Groep des Doods eindigden onze noorderburen op de vierde en laatste plaats, met 0 (nul!) punten.

Na de eerste twee verliesmatchen had Nederland het lot niet meer in eigen handen om toch nog de kwartfinale te bereiken. In de laatste groepsmatch moest Oranje met minstens twee doelpunten verschil winnen van Portugal en moest Duitsland winnen van Denemarken. Dat laatste geschiedde. Maar Nederland slaagde er niet in om zich op Oekraïens grondgebied te kwalificeren, de vroege openingsgoal van Rafael van der Vaart ten spijt.

Tekenend was het dat net Cristiano Ronaldo, de Portugees die de hoop van zijn natie draagt, maar heel het EK in de knoop lag met zichzelf, Nederland met twee goals de doodssteek gaf. Weeral begaf Nederland het na twintig minuten. Ondanks alles wat er op het spel stond. Bovendien was het volgens bondscoach Paolo Bento veruit de beste match van Portugal op dit EK.

In de groep van Nederland spelen groepswinnaar Duitsland en de tweede, Portugal, in de kwartfinale respectievelijk tegen Griekenland en Tsjechië. Laatstgenoemde teams legden een fraai parcours af, maar zonder ze te onderschatten, vormen ze geen bedreiging richting halve finale.

Dat vice-wereldkampioen Nederland afgaat als een gieter, staat als een paal boven water. De (top)spelers lieten het afweten. De frustratie van Robben na zijn vervanging tegen Duitsland symboliseert de blamage van Oranje. Geen grinta, geen verdediging. Geen fut, geen ploegenspel en dus ook geen trofee.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo


Dit opiniestuk werd gepubliceerd door Nieuws.be op 18/06/2012
Dit opiniestuk werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/06/2012
Dit opiniestuk werd gepubliceerd door Belg.be op 18/06/2012


Reacties

Plaats een reactie